Valdība pieņēma lēmumu atbalstīt lauksaimniekus, kuru sēja bija izpostīta pavasara plūdu laikā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portālā Gorod.lv jau bija ziņots, la Daugavpils novada lauksaimnieki, kuru sēja cieta no pavasara plūdiem, pirmajā maija nedēļā vērsās pie lauksaimniecības attīstības konsultantiem, lai tie varētu novērtēt zaudējumus un palīdzēt apskaitīt zaudējumu apjomu.

Guntars Melnis paziņoja, ka Lauksaimniecības ministrijā jau bija izskatīts šis jautājums, tas ļāva valdībai pieņemt lēmumu par kompensāciju izmaksu lauksaimniekiem, lieta ir nodota Finanšu ministrijā. It sevišķi šeit iet runa par ziemājiem, kurus lauksaimniekiem nācās sēt vēlreiz – tas ir rapsis, kvieši, rudzi, mieži, uz sējamajām zālēm kompensācijas neattiecas.

Sakarā ar to Finanšu ministrijai nepieciešamas papildus ziņas par izdevumiem, kuri radās lauksaimniekiem sakarā ar ziemāju pārsēšanu, tuvākajā laikā sāksies informācijas vākšana no tiem lauksaimniekiem, kuri iesniedza iesniegumus kompensāciju saņemšanai.

Atgādinām, ka 13.maijā bija saņemti un aizsūtīti Lauksaimniecības ministrijai 23 iesniegumi no Daugavpils novada lauksaimniekiem, kuri pieprasīja kompensācijas.

Kopumā Daugavpils novadā no pavasara plūdiem cieta 401,5 ha ziemāju un 103,4 ha pļavu, kuras bija aizsētas ar zāli, toties iesniegumus kompensāciju saņemšanai var iesniegti tikai tie, kuriem nav apdrošināti sējumi, mūsu novadā tas ir 232 ha teritorijas.


Написать комментарий