Jaunie Daugavpils domes deputāti izlēma virkni jautājumu, saistītus ar viņu turpmāko darbību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 27.jūnijā, Daugavpils novada domē notika jaunā deputātu sastāva sēde, kuras gaitā bija pieņemti lēmumi, kas skāra domes turpmāko darbību.

Par pirmo dienas jautājumu kļuva deputāta Rišarda Jermaļonoka pirmstermiņa pilnvaru izbeigšana. Agrāk rakstiskā veidā R.Jermaļonoks „Daugavpils novada partijas” deputāts iesniedza savu iesniegumu par pirmstermiņa pilnvaru nodošanu, un šo lēmumu vienbalsīgi atbalstīja visi deputāti, tas nozīmē, ka arī turpmāk Rišards Jermoļonoks ieņems Salienas novada domes vadītāja amatu. Sakarā ar to un saskaņā ar balsošanas rezultātiem, viņa vietu ieņems Juris Livčāns („Daugavpils novada partija)”.

Deputāti arī atbalstīja labojumus saistošos noteikumos, kuri nosaka, ka turpmāk finanšu komitejas sastāvā tiek iekļauti 9 deputāti, savukārt izglītības komiteja, kultūras un sporta komiteja, veselības un sociālo jautājumu komiteja, kā arī tautas saimniecības komiteja sastāvēs katra no 8 locekļiem. Teritoriālā komiteja tika likvidēta.

Vienbalsīgi visi deputāti pieņēma lēmumu par to, ka nākamos 4 gadus finanšu komitejā strādās Janīna Jalinska, Arvīds Kucins, Aivars Raščevskis, Roberts Jonāns, Aleksandrs Sibircevs, Janīna Kursīte, Edgars Kucins, Valērijs Hrapāns un Viktors Kalāns.
Komitejā, kas skar izglītības, kultūras un sporta jautājumus tika izvēlēts Jānis Belkovskis, Andrejs Bruns, Aleksandrs Sibircevs, Jānis Kudiņš, Janīna Kursīte, Edgars Kucins, Aļona Annišineca un Anita Miltiņa.

Jānis Belkovskis, Andrejs Bruns, Juris Livčāns, Aleksandrs Studennikovs, Valērijs Hrapāns, Jevgēnijs Gridasovs un Viktors Kalāns.
Bija izskatīts jautājums arī par amatu apvienošanu. Tādā veidā Janīnai Jalinskai tika atļauts apvienot Latgales reģiona attīstības plānošanas padomes priekšsēdētāja vietnieka, Latgales reģiona attīstības padomes locekles, Sabiedrības integrācijas fonda locekles, Latgales pašvaldību apvienības vadības locekles amata apvienošanu ar Daugavpils domes priekšsēdētājas amatu. Jānim Belkovskim tika atļauts pildīt Špoģu vidusskolas direktora amatu ar novada domes deputāta amatu, Aleksandram Sibircevam – Sventes vidusskolas direktora amatu ar novada domes deputāta amatu, Edgaram Kucinam – Naujenes jaunieša iniciatīvas un sporta centra direktora amatu ar novada domes deputāta amatu.

Pieminēsim, ka jau 4.jūlijā tiks izveidotas pirmā komitejas, bet 11.jūlijā domes deputātu sēde.



Написать комментарий