Līvānu Goda pilsonis 2013 – uzņēmējs Daumants Pfafrods

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Apbalvojums Daumantam Pfafrodam piešķirts par izcilību uzņēmējdarbībā, ziedošanas tradīciju izkopšanu un par mācību stipendiju fonda dibināšanu Līvānu novada jauniešu studijām augstskolās un Līvānu novada stipendiju fonda darbību 10 gadu garumā, par kultūras un sporta pasākumu atbalstīšanu, un par Līvānu novada popularizēšanu Latvijā un pasaulē Līvānu novada labā, ziņo Līvānu novada portāls. 

Līvānu Goda pilsoņa nosaukums ir Līvānu novada augstākais apbalvojums, ko piešķir kopš 2008.gada par īpašiem nopelniem Līvānu novada labā. Šajos gados apbalvojumu saņēmuši dambretes treneris Jānis Auzāns, režisore Anna Pabērza, deju kolektīvu vadītāja Gaida Venta, komponists Juris Kulakovs, kapelas "Jūlijs" vadītājs Jūlijs Stikuts.

Pretendentus ik gadu piesaka iedzīvotāji vai juridiskas personas. Pieteikumus izskata un lēmumu pieņem Līvānu novada dome.
Apbalvojumu katru gadu piešķir tikai vienam cilvēkam.

Novada portāls www.livani.lv 2013.gada 24.maijā izsludināja iedzīvotāju aptauju ar jautājumu "Kurš varētu būt Līvānu Goda pilsonis?" Saņemtas 42 atbildes, kurās minēti 13 pretendenti. 22 respondenti (vairākā kā 50%) nobalsoja par D.Pfafroda kandidatūru.  
Pieteikuma teksts par Daumantu Pfafrodu, ko parakstījuši 336 iedzīvotāji:

"Pieteikums Līvānu novada apbalvojuma „Līvānu Goda pilsonis 2013” piešķiršanai Daumantam Pfafrodam

Vai Jūs zināt daudz tādu uzņēmēju, kas paralēli naudas pelnīšanai katru gadu materiāli stimulē vietējos novada jauniešus studijām augstskolās, maksājot nopietnas stipendijas līdz pat 1000 latiem gadā katram studentam?

Šāds uzņēmējs ir Daumants Pfafrods, SIA „Z-light” (Celtniecības ielā 8, Līvānos) uzņēmuma vadītājs Līvānos. Viņš to dara nelieloties un neafišējot savu veikumu.

Atskatoties vēsturē, tieši Daumants Pfafrods 2004. gadā griezās pie Līvānu novada pašvaldības vadības ar ierosmi atbalstīt studēt gribošus jauniešus ar noteikumu, ka pašvaldība uzņemas administratīvo lietu kārtošanu. 10 gadu laikā, pamatā tieši ar Daumanta Pfafroda atbalstu,  augstāko izglītību ir bijusi iespēja iegūt aptuveni 100 Līvānu novada jauniešiem. Tik liels skolēnu skaits ir salīdzināms ar skolēnu skaitu vienā vidēji lielā pamatskolā!

Tieši šogad - 2013.gadā – aprit 10 gadi kopš darbojas Līvānu novada stipendiju fonds. Sekojot Daumanta piemēram, šo gadu laikā nākuši klāt arī citi ziedotāji, un kopumā novada jauniešu izglītībai izlietoti vairāk kā 60 000 latu privāto uzņēmēju līdzekļu.

Gribam uzsvērt arī to, ka D.Pfafrods ir izveidojis un vada plaukstošu augsto tehnoloģiju uzņēmumu  SIA „Z-light”, kas nodarbojas ar optiskās šķiedras produkcijas ar augstu pievienot vērtību ražošanu eksportam. Uzņēmums ir darba devējs vairākiem desmitiem Līvānu novada iedzīvotāju. Tas ir stabils pasaules līmeņa uzņēmums, kura pamatā ir vietējais potenciāls, intelekts un Daumanta līdera dotības.

Daumants ir paraugs arī ar savu godprātīgo attieksmi pret mūsu valsti: viņa bizness ir  godīgs – darbinieki saņem konkurētspējīgu atalgojumu, tiek nomaksāti visi nodokļi. Strādājošie patiesi lepojas, ka strādā šajā uzņēmumā. Un Līvānu novads lepojas, ka mums ir šāds uzņēmums.

Daumantam nepatīk dižošanās, taču ar savu darbu viņš ir simtkārt pierādījis, ka ir Latvijas un Līvānu patriots.

Daumants Pfafrods atbalsta ne tikai studentus, bet arī izglītību kopumā (ir aprīkojis ar datoriem informātikas kabinetus vidusskolā, finansējis eksakto zinību mācību priekšmetu olimpiādes), sportu (atbalsta volejbola, šķēpu mešanas u.c. sporta veidus), kultūru, labdarības pasākumus. Vasarās viņš dod darbu studentiem savā uzņēmumā, ļaujot uzkrāt pieredzi. Daudzi jaunieši pēc tam atgriežas un paliek strādāt Līvānos.

Tādi uzņēmēji kā Daumants ir apliecinājums, ka Latvijai ir nākotne. Tas ir iedvesmas avots jauniešiem, jo  viņi redz, ka arī Līvānos var veidot veiksmīgu, pelnošu un godīgu biznesu, izmantojot savas zināšanas un prasmes.

Mēs, apakšā parakstījušies Līvānu novada iedzīvotāji, ļoti vēlētos, lai Līvānu novada domes deputāti novērtētu Daumanta Pfafroda devumu un piešķirtu viņam 2013.gadā Līvānu novada augstāko apbalvojumu – Goda pilsoņa nosaukumu -

par izcilību uzņēmējdarbībā, ziedošanas tradīciju izkopšanu un Līvānu novada stipendiju fonda darbību 10 gadu garumā."

 


Написать комментарий