Aicina lemt par uzņēmumu nodokļa samazināšanu uz diviem gadiem

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) aicina valdību atbrīvot no uzņēmumu ienākuma nodokļa valsts noteiktos izdevumus, kas saistīti ar videonovērošanas ierīču ieviešanu tirdzniecības uzņēmumos, datu apstrādes sistēmu un kases aparātu modernizēšanu pārejot uz eiro.

Tirgotāji pauž satraukumu par strauju dažādo administratīvo izmaksu pieaugumu tuvākā pusgada laikā, ko uzņēmumiem uzspiedusi valsts pārvalde, lai gan valdība publiskajā telpā paudusi savu apņemšanos eiro ieviešanas laikā nerosināt pasākumus, kas prasa no uzņēmējiem papildus finanšu ieguldījumus.

Tirgotāji un citi uzņēmēji uzskata par nepieciešamu Saeimas deputātiem un Finanšu ministrijai lemt par uzņēmumu nodokļa samazināšanu investīcijām, kas veiktas sakarā ar eiro ieviešanas un alkohola aprites likuma prasību ievērošanu. Atlaides varētu būt noteiktas uz diviem gadiem – 2013. un 2014.gadu.

Vienlaikus tirgotāji atkārtoti aicina samazināt no sešiem uz trim mēnešiem cenu paralēlās atspoguļošanas periodu pēc eiro ieviešanas ātrās aprites precēm. Tas mazinātu izmaksas saistītas ar pāreju uz eiro – paralēla cenu norādīšana tirdzniecības nozarei izmaksā vismaz 60 tūkstošus latu dienā. Mūsuprāt, 2014.gada jūnijā pircējam nebūs itin nekādas intereses, cik piena litrs vai maizes klaips maksātu santīmos. Drīzāk tas kaitinātu, jo uzsvērtu skaitlisko cenas pieaugumu.


Написать комментарий