M.Ivanova – Jevsejeva: mans viedoklis par PSRS laiku simbolikas aizliegšanu nemainās, pielaistā kļūda balsošanas laikā izlabota

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saeimas deputāte no Daugavpils Marija Ivanova – Jevsejeva portālam Gorod.lv paziņoja, ka 20.jūnijā parlamenta sēdes laikā galējā balsošanā par publiskās PSRS un LPSR simbolikas izmantošanu deputāte kļūdaini nobalsoja „par”: balstoties uz iesniegtā iesnieguma kļūda Saeimas stenogrammā jau ir labota.

M.Ivanova – Jevsejeva atzīmēja, ka viņas viedoklis par šo jautājumu nav mainījies, deputāte ir solidāra ar frakcijas kolēģiem, kuri balsošanas laikā atturējās. „Mēs nevarējām šajā gadījumā balsot „pret”, jo likuma grozījumi arī aizliedz izmantot nacistisko simboliku, to mēs atbalstām. Mēs uzskatām, ka grozījumu formulējums ir abstrakts un teorētiski dod iespēju policijas darbiniekiem sodīt II Pasaules kara veterānus, to pielaist nevar,” paskaidroja deputāte.

Atgādinām, ka deputāte pirmajā Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā grozījumu lasījumā nobalsoja „pret”. Formulējums par simbolikas izmantošanu bija atrunāts likumā „Par sapulcēm, gājieniem, piketiem”. Līdz šim nav definēts norādītais aizliegums. Deputāte uzskata, ka likumā bija nepieciešams uzskaitīt visu atribūtiku, kuru ir aizliegts izmantot.


Написать комментарий