44 Liepājas teicamnieki saņēmuši naudas balvas no pašvaldības

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Piektdien, 28. jūnijā, Liepājas Domes vadība – priekšsēdētāja vietnieki Silva Golde un Jurijs Hodorovičs pasniedza pašvaldības Pateicības rakstus un naudas balvas 50 latu apmērā labākajiem Liepājas vidusskolēniem, kuri pabeiguši otro mācību semestri ar izcilām sekmēm – vērtējumu 9 un 10.

"Pirmo reizi pieņemts Domes nolikums, ar kuru varam atbalstīt skolēnus arī par izciliem sasniegumiem mācībās. Prieks, ka tas stimulējis daudzus skolēnus uzlabot savas sekmes, jo teicamnieku skaits no 13 pirmajā semestrī pieaudzis līdz 44 mācību gada beigās. Tas veidos labu pamatu arī jauniešu turpmākajam dzīves ceļam, iestājoties augstskolās", uzsvēra Silva Golde.

Jurijs Hodorovičs atzina: "Žēl, ka šāda iespēja saņemt naudas balvas par izcilām sekmēm nebija manos skolas gados, tāpēc novēlu jauniešiem neapstāties un sasniegt vēl augstākus mērķus dzīvē!"

Visvairāk izcilnieku 2. semestrī bijis Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā – 18.

Liepājas 8. vidusskolā vērtējumu "teicami" un "izcili" saņēmuši 8 skolēni, Draudzīgā Aicinājuma Liepājas 5. vidusskolā – 5, Liepājas 2. vidusskolā -5, Raiņa 6. vidusskolā, 7. vidusskolā, J.Čakstes 10. vidusskolā, 12. vidusskolā – pa diviem katrā.

Pašvaldības īstenotajā "Jauno ģimeņu un jaunu cilvēku atbalsta programmā" viena no galvenajām pamatnostādnēm izglītības jomā ir atbalstīt talantīgos bērnus un jauniešus. Tāpēc šā gada martā Liepājas Domes sēdē apstiprināts nolikums "Par talantīgo izglītojamo finansiālu motivāciju" - lai stimulētu ne tikai mācību olimpiāžu uzvarētājus, bet veicinātu jauno talantu attīstību un labākus mācību rezultātus visās Liepājas vispārizglītojošās skolās.

Par izciliem sasniegumiem visos valsts centralizētajos eksāmenos, iegūstot visaugstāko zināšanu novērtējumu ne mazāk kā 85% katrā eksāmenā paredzēta naudas balva Ls 1000 apmērā. Šāds izcils sasniegums līdz šim bijis tikai diviem Liepājas skolēniem.

Par starptautiskās un valsts mācību priekšmetu olimpiādēs, kā arī zinātniski pētniecisko darbu lasījumos iegūto atzinību paredzēta naudas balva līdz Ls 75, par 3.vietu - līdz Ls 100, 2.vietu - līdz Ls 150, 1.vietu - līdz Ls 200. Par dalību starptautiskās mācību priekšmetu olimpiādēs paredzēta naudas balva līdz Ls 400.

Nolikumā noteikta kārtība, kādā Liepājas pilsētas pašvaldība piešķirs finansējumu Liepājas pilsētas vispārizglītojošo skolu, profesionālo izglītības iestāžu un profesionālās ievirzes talantīgo bērnu un jauniešu atbalstam, lai veicinātu viņu piedalīšanos Baltijas, Eiropas un pasaules mācību priekšmetu olimpiādēs, mākslas, mūzikas vai citos radošos konkursos, nometnēs un festivālos.


Написать комментарий