Brīvdabas muzejā izrāda piecu Blaumaņa lugu iestudējumus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku programmā sestdien no plkst. 12.00 līdz 20.00 Brīvdabas muzejā tiek izrādīti piecu Rūdolfa Blaumaņa lugu iestudējumi Latvijas amatierteātru izpildījumā.

Teātra diena sākās pulksten 12.00 uz Rietumu skatuves, kad Liepājas tautas teātris režisores Ināras Kalnarājas vadībā rādīja joku lugu "Trīnes grēki". Ozolnieku novada amatierteātris un režisore Dace Vilne Kurzemes sētā 14 sirsnīgi spēlēja "Skroderdienas Silmačos".

Uz Rietumu skatuves 16.00 tika izrādīta tautas luga – ģimenes komēdija "Ļaunais gars" Tērvetes novada amatierteātra "Trīne" un režisores Dzintras Zimaišas interpretācijā. 18.00 Kurzemes sētā iestājās "Sestdienas vakars" Auces novada Vītiņu tautas nama amatierteātra "Mežrozīte" un režisores Raisas Adamaites izpildījumā. Teātra diena Brīvdabas muzejā noslēgsies ar lustīgu Jūrmalas teātra dziesmu uzvedumu no R. Blaumaņa lugu iestudējumiem "Dzīvi, rūtainu kā deķi, lāpīsim, kā lāpa zeķi", režisors Aigars Balulis, 19.00 uz Rietumu skatuves.


Написать комментарий