Niko Rosbergs Lielbritānijā izcīna otro uzvaru sezonā

foto: edition.cnn.com
foto: edition.cnn.com

Pēc Sebastiana Fetela izstāšanās tehnisku problēmu dēļ, savu otro uzvaru sezonā Lielbritānijas GP izcīnīja Niko Rosbergs, kamēr Marks Vēbers, kurš Silverstonā bija uzvarējis divas reizes iepriekšējos trīs gados, finišēja otrais.

Luisam Hamiltonam startā izdevās noturēt pirmo pozīciju, kamēr Niko Rosbergam sacensības sākās ne pēc cerētā scenārija un vācietim garām tika Sebastians Fetels. Tomēr Hamiltona cerības uz pirmo uzvaru sezonā beidzās ar drāmu - bija veikti tikai nedaudz vairāk par desmit apļiem, kad plīsa "Mercedes" aizmugurējā kreisā riepa. Tās bija beigas viņa cīņā par pirmo pozīciju.

Identiski riepas pārplīsa arī Felipem Masam, kurš pēc lieliska starta bija nokļuvis cīņā par pirmo sešinieku, kā arī Žanam-Erikam Verņē. Komandas pa radio ziņoja saviem pilotiem, lai uzmanās un mēģina aizmugurējās riepas nepakļaut pārāk lielai slodzei. Pēc Verņē avārijas trasē pirmo reizi devās drošības mašīna.

Tobrīd Fetels droši brauca pa pirmo pozīciju un lielākoties viņa pārsvars pār Rosbergu saglabājās divu līdz trīs sekunžu robežās. Tomēr 42. aplī drāma piemeklēja arī otru līderi - Fetels uzreiz pēc aizbraukšanas garām ieejai boksu celiņā kļuva lēns un visbeidzot piestāja trases malā. "Red Bull" automobilim neizturēja ātrumkārba. Drošības mašīna tika likta pie darba otro reizi.

Uzreiz pēc sacensību atsākšanās riepa plīsa arī lieliski braucošajam Serhio Peresam, savukārt pa to laiku pirmajā pozīcijā nostiprinājās Rosbergs. Uz boksu apmeklējumu rēķina un pēc Hamiltona un Fetela neveiksmēm līdz otrajai pozīcijai bija pakāpies "Lotus" pilots Kimi Raikonens, kurš sacīkstes pirmajā daļā brauca pirmā desmitnieka otrajā daļā, taču priekšā vēl gaidīja daudzi notikumi.

Somu pilota centieni noturēt otro vietu beidzās ātri - pēc ļoti neveiksmīga starta, kad nācās atkritst uz otro desmitnieku, Fetela komandas biedrs Marks Vēbers kļuva arvien ātrāks, ātri apsteidza kādu laiku trešajā vietā braucošo Adrianu Zutilu un drīz pēc tam sīvā cīņā tika garāmarī Raikonenam.

Pēdējie sasīkstes apļi izvērtās vēl haotiskāki, jo pirmajā desmitniekā pozīciju izkārtojums mainījās strauji. Vēbers paveica visu iespējamo, lai iegūtu uzvaru, tomēr laika bija par maz un Rosbergs finišu šķērsoja 0.7 sekundes priekšā austrālietim, kamēr Fernando Alonso, kurš strauji progresēja sacensību beigu daļā, spēja pacelties uz trešo vietu. Raikonens beigās finišēja piektais, jo Hamiltonam pēc sākotnējās neveiksmes izdevās veikt daudzas apdzīšanas un finišēt ceturtajā vietā.

Fetels pēc Lielbritānijas GP saglabā pirmo vietu - viņa kontā 132 punkti, taču lielākais ieguvējs pēc izcīnītās trešās vietas ir Alonso, kuram izdevies pietuvoties čempionāta līderim un tagad abus šķir 21 punkts.


Написать комментарий