Dziesmu un deju svētku Lielo balvu par labāko vokālo ansambli iegūst Ogres “Anima solla”

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Svētdien Mazajā Ģildē par Latvijas labākā vokālā ansambļa titulu un Dziesmu un deju svētku Lielo balvu cīnījās 30 vokālie ansambļi, kurus vērtēja starptautiska žūrija, portālu „Delfi” informēja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Žūrijas sastāvā bija kordiriģents un komponists Mortens Jansons no Zviedrijas, kordiriģents un komponists Ģiedrs Svilainis no Lietuva, kordiriģents un komponists Juris Vaivods, komponiste, Jāz. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesore Selga Mence un kordiriģents un aranžētājs, Latvijas Vokālo ansambļu asociācijs valdes loceklis Andris Sējāns. Latvijas labākā vokālā ansambļa titulu un svētku Lielo balvu ieguva vokālais ansamblis Anima solla.

Sieviešu vokālo ansambļu konkurencē pirmo vietu  izcīnīja Mazsalacas kultūras centra meiteņu vokālais ansamblis "Ēra" (vadītāja Dita Tarvida), otro vietu ieguva Rēzeknes kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis "Pērles" (vadītāja Guntra Kuzmina), bet  trešo vietu Pasaules kultūras biedrības "Vdohnovenije" vokālais ansamblis "Dušečka" (vadītāja  Nadežda Buharova).


Написать комментарий