Alkohols, ātrums, pārgalvība un četri bojāgājušie – svētdienas bilance uz Latvijas ceļiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā jūnija diennakts, svētdiena, uz Latvijas ceļiem bijusi traģiska - avārijās, kuru iemesli bijuši alkohols, pārgalvība un atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, dzīvību zaudējuši četri jauni cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Svētdien agri no rīta, neilgi pirms sešiem, Pierīgā, uz šosejas netālu no Vakarbuļļiem 1957.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Citroen" uzbrauca diviem gājējiem – 1987. gadā dzimušam vīrietim un 1986. gadā dzimušai sievietei. Abi gājēji notikuma vietā mira, nesagaidot medicīnisko palīdzību. Pēc sākotnējās informācijas gājēji bija atradušies uz ceļa braucamās daļas, iespējams, alkohola reibumā. "Citroen" vadītājam alkohola reibums netika konstatēts, un policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Rīgas reģionā pagājušajā diennaktī notika vēl viens negadījums, kurā dzīvību zaudēja jaunietis. Ap pulksten 20:30 Olaines novadā uz apvedceļa Salaspils – Babīte (19.kilometrā) 1988.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu "Audi" un nobrauca no ceļa, iebraucot kokos. Notikuma vietā automašīnas vadītājs gāja bojā. Iespējams, autovadītājs varētu būt ievērojami pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu, jo negadījuma rezultātā automašīna sadalījusies uz pusēm.

Tāpat svētdien ap pulksten 20:30 Latgales reģiona Baltinavas novadā uz autoceļa Baltinava – Kārsava vadītājs netika galā ar automašīnas vadību, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas, iebrauca grāvī un apgāzās. Pēc avārijas slimnīcā nogādāts
1988.gadā dzimis automašīnas pasažieris, kurš vēlāk no gūtajām traumām mira. Savukārt spēkrata vadītājs un citi pasažieri no notikuma vietas aizgāja, pat nesagaidot neatliekamās medicīniskās palīdzības darbiniekus.

Pēc tam policijas darbinieki noskaidroja arī pārējās personas – automašīnu vadījis 1984.gadā dzimis vīrietis, kuram pēc negadījuma tika konstatēts alkohola reibums. Šobrīd vadītājs ir aizturēts. Automašīnā atradušies arī divi citi pasažieri – 1988. gadā un 1976. gadā dzimuši vīrieši.

Policija vēlreiz atgādina, cik būtiski nebūt pārgalvīgiem un izvērtēt iespējamās rīcības sekas – nesēsties pie stūres reibumā, neļaut to darīt citiem un ievērot visus satiksmes un drošības noteikumus. Tāpat nekādā gadījumā neatstāt notikuma vietu, ja notikusi nelaime – cilvēka atstāšana bez palīdzības ir ne tikai ir neētiska, bet par to atbildība paredzēta arī Krimināllikumā.


Написать комментарий