Sākas gleznotāju un zīmētāju plenērs «Liepājas marīna '13»

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Šodien Liepājā uz 18. Starptautisko gleznotāju un zīmētāju plenēru "Liepājas marīna '13" sāk pulcēties pirmie dalībnieki, portālu "Delfi" informē ilggadējais plenēra rīkotājs Aivars Kleins.

Šogad plenēra devīze ir "Atmuitots!", centrālā norises vieta - vēsturiskā Muitas ēka Vecajā ostmalā, kur tiks iekārtotas mākslinieku darbnīcas, izstāde un citas akcijas.

"Vēlējos piesaistīt profesionālus māksliniekus, kuri spēj darboties un prezentēt sevi publiskā vidē, iesaistīt bērnus un jauniešus radoši līdzdarboties, strādājot plenērā kopā ar profesionāliem māksliniekiem. Tāpat plenēra laikā būs vienreizēja vasaras akcija, kurā atvērsim un atdzīvināsim vēsturisko Muitas māju. Tajā būs izveidotas atvērtās darbnīcas , krāsaini noformēts Muitas mājas interjers un eksterjers un tur iekārtosim noslēguma izstādi," stāsta plenēra rīkotājs, mākslinieks Aivars Kleins.

Lai radītu spilgtu, garīgi bagātinošu, dzīvespriecīgu noskaņu, vizuālai mākslai plenēra rīkotāji ir piesaistījuši arī mūziķus. Plenēra laikā tapušais radošais devums tiks izvērtēts, bet labākos darbus atlasīs izstādei, kas plānota 2014. gada pavasarī. Izvērtējot plenēra nobeiguma izstādi, tiks piešķirtas trīs godalgas - skatītāju, Liepājas kultūras pārvaldes, un galerijas "Klints". Labāko darbu autori saņems naudas balvu - 100 latus. "Plenēra nosacījums, ka viens vai divi (atkarībā no izmēra un tehnikas) plenērā tapušie darbi jāatstāj rīkotājiem," atklāj Kleins.

Plenērs norisināsies līdz 6. jūlijam un plānots, ka tajā piedalīsies 34 mākslinieki - 12 liepājnieki un 22 viesi.


Написать комментарий