«Aizrotētais» dabas sargs Strautnieks nenāk uz darbu; sāk disciplinārlietu

foto: F64
foto: F64

Bijušais Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) priekšnieks Jānis Strautnieks, kuru vides ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) pārcēla Vides aizsardzības fonda vadītāja amatā, savā jaunajā darba vietā nav ieradies un nav arī iesniedzis par to nekādus paskaidrojumus, tāpēc pret viņu sākta disciplinārlieta, portālam "Delfi" apliecināja ministra pārstāve Maija Pētermane.

Pēc ministra lēmuma par Strautnieka rotāciju, DAP vadītājs paņēma "slimības lapu", bet 12. jūnijā viņam bija jāierodas jaunajā darbā Vides aizsardzības fondā, taču viņš tur nav rādījies.

Tāpat viņš nav sniedzis nekādus paskaidrojumus, kāpēc nenāk uz darbu, turklāt viņš nebija arī sazvanāms. Viņš gan nosūtījis ministram vēstuli, kuru izplatījis arī medijiem un kurā viņš rīkojumu par rotāciju dēvē par nelikumīgu un sola to apstrīdēt tiesā.

Disciplinārlieta ierosināta, lai noskaidrotu, kāpēc Strautnieks nenāk uz darbu, un tā ilgs līdz jūlija beigām. Par tālāko iespējamo rīcību ministrs lems pēc disciplinārlietas rezultātiem.

Jau ziņots, ka Sprūdžs iepriekš pārcēla Strautnieku Latvijas Vides aizsardzības fonda (LVAF) vadītāja amatā, bet līdzšinējā LVAF vadītāja Sandra Bērziņa tika iecelta DAP ģenerāldirektores amatā.

Strautnieks paziņojumā medijiem skaidroja, ka šo Sprūdža rīkojumu par rotāciju uzskata par pretlikumīgu un "viņa rīcība un motīvi neatbilst tiesiskas un demokrātiskas valsts principiem, kā arī labai pārvaldībai".  DAP uzdevums ir aizsargāt Latvijas īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, sugas un biotopus, bet Vides aizsardzības fonds ir fonda padomes piešķirto līdzekļu finanšu administrētājs, tātad finanšu institūcija, skaidroja Strautnieks.
Savukārt, pamatojot rotāciju, uzsvēris, ka augstu vērtē abu šo amatpersonu pieredzi un zināšanas, taču Strautnieks un Bērziņa rotācijas rezultātā savā karjeras izaugsmē saskarsies ar jauniem izaicinājumiem un iespēju profesionāli augt. Līdz ar to jaunu elpu gūšot abas iestādes un to darbinieki.


Написать комментарий