Aizkrauklē pārdod ledus halli; investori sola miljonus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Aizkrauklē par pircēja piedāvāto summu ir iespējams iegādāties ledus halli, par ko interesi izrādījuši investori no Krievijas un Ķīnas, biznesa portālam "Nozare.lv" atklāja Aizkraukles novada pašvaldības galvenais arhitekts Juris Letinskis.

Viņš norādīja, ka lēmumu pārdot ledus halli pieņēmis tās īpašnieka, uzņēmuma SIA "Gaisma" īpašnieks Juris Garda, jo pēdējo vismaz trīs līdz četru gadu laikā gan uzņēmumam, gan Aizkraukles novadam un pilsētai kopumā ir spiedīgi finanšu apstākļi. Ja izdotos pārdot šo īpašumu, varbūt būtu iespējams vismaz daļēji norēķināties ar kreditoru.

Runājot par spiedīgajiem apstākļiem, Letinskis atzīmēja, ka viens no faktoriem bijusi ekonomiskā situācija valstī, kas radījusi apgrūtinājumu pašvaldībai sniegt atbalstu halles darbībai. Taču vēl viens faktors bija tas, ka 2009.gadā beigusi funkcionēt Aizkraukles rajona padome.

"Rajona kopējie līdzekļi halles darbības atbalstam bija ap 40 000 latu. Šie līdzekļi tika lietoti, lai nodrošinātu halles darbību, kā arī sniegtu atbalstu jauniešiem, kuri brauca uz Aizkraukles ledus halli no tuvējās tā laika rajona apkārtnes - Jaunjelgavas, Skrīveriem, Kokneses," teica Letinskis.

Sludinājumā, kas izvietots vairākos portālos, tostarp arī Latvijas Hokeja federācijas mājaslapā, ir norādīts, ka halli ir iespējams iegādāties par pircēja piedāvātu summu.

Runājot par cenu, Letinskis teica, ka viņš nevar pateikt precīzu summu, taču atzīmēja, ka tā summa, ko būtu nepieciešams iegūt, lai varētu norēķināties ar kreditoru, varētu būt ap 380 000 latu. Protams, ja izdotos pārdot halli kaut vai par puscenu, arī tad uzņēmumam "Gaisma" izdotos vismaz daļēji segt saistības pret kreditoru.

Savukārt runājot par ārvalstu investoru interesi, Letinskis atklāja, ka līdz šim interesi izrādījuši investori no Krievijas un Ķīnas. Abu valstu investori norādījuši, ka, neskatoties uz to, ka objekts ir interesants un to varbūt arī varētu attīstīt, tomēr, ņemot vērā, piemēram, iedzīvotāju skaitu konkrētajā reģionā, ārvalstu uzņēmējiem nebūtu, kur izvērst savu darbību.

Letinskis skaidroja, ka ārvalstu investori teikuši, ka viņi ir ieinteresēti un gatavi investēt miljonus, nevis dažus simtus tūkstošus latu. Izvērtējot ekonomiskos un sociālos faktorus, investori izlēma šo objektu neiegādāties un neinvestēt līdzekļus. Līdz šim arī no vietējiem uzņēmējiem interese ir gausa.

Taču Letinskis pauda cerību, ka varbūt kāds hokejists vai vairāki hokejisti varētu apvienoties un nopirkt šo īpašumu, kas atrodas Gaismas ielā 20, Aizkrauklē, zemes gabalu ar platību 7800 kvadrātmetri un ledus halli ar kopējo platību 5400 kvadrātmetri.

Kā norādīts sludinājumā, halles telpas ir iespējams izmantot arī ražošanas, tirdzniecības un citām vajadzībām. Tāpat halle ir pieslēgta pilsētas inženierkomunikācijām, kā arī tai ir iespēja ierīkot neatkarīgu apkuri.

Jautāts par termiņu, līdz kuram šis piedāvājums ir spēkā, Letinskis teica, ka precīzu datumu viņš neatklās, vien piebilstot, ka termiņš jau strauji tuvojas. "Kad tas būs sasniegts, tad, visticamāk, banka pārņems ledus halli savā pārraudzībā un piedāvās izsolē to pārdot par savu noteikto cenu, nevis vairs par pircēja piedāvāto cenu."

"Gaismas" apgrozījums pērn bija 124 094 lati, bet zaudējumi bija 130 326 lati. SIA "Gaisma" dibināta 1991.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 20 000 latu. "Gaismas" vienīgais īpašnieks ir Garda.


Написать комментарий