R.Tukišs: vietējai vēlēšanu komisijai nebija tiesību aizliegt B.Ivanovam kandidēt pašvaldību vēlēšanās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portālam Gorod.lv Daugavpils vēlēšanu komisijas vadītājs Raimonds Tukišs pastāstīja, ka vēlēšanu komisija līdz pašvaldību vēlēšanām bija saņēmusi vēstuli no Satversmes aizsardzības biroja, kur bija rakstīts, ka Boriss Ivanovs varētu būt saistīts ar VDK, dokumentā arī bija atzīmēts, ka tiesas process šajā jautājumā nav uzsākts.

Apstiprināt to faktu, ka deputāts bija saistīts ar VDK var tikai tiesa, tāpēc līdz tiesas spriedumam personai aizliegt kandidēt vēlēšanās nevar, paskaidroja R.Tukišs.

R.Tukišs paziņoja, gadījumā, ja tiesa atzīs, ka deputāts bija VDK darbinieks, par domes deputātu kļūs kandidāts, kurš ieguva vairāk balsu, vēlēšanu rezultāti nebūs anulēti.

Atgādinām, ka bijušā Daugavpils pilsētas domes deputāte Žanna Kulakova un Mečislavs Truskovskis apgalvoja, ka periodā no 1980.-1990.gadam Ivanovs bija VDK darbinieks, kapteiņa rangā. Iesnieguma iesniedzēji uzskata, ka Ivanovs slēpa šo faktu no Centrālās vēlēšanu komisijas, kad iesniedza nepieciešamos dokumentus kandidēšanai pašvaldību vēlēšanās.

SAB apstiprināja, ka Daugavpils domes deputāts Boriss Ivanovs (Latgales partija) bija VDK darbinieks.


Написать комментарий