Daugavpils novada vadība piedalīsies Vispārējo dziesmu un deju svētku gājienā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

1.jūlijā Daugavpils novada domē preses konferencē Janīna Jalinska atzīmēja, ka viens no svarīgākajiem kultūras pasākumiem šajā vasarā ir Vispārējie dziesmu un deju svētki, kurā piedalās novada pašdarbnieku kolektīvi.

Sakarā ar to, šo sestdien un svētdien Daugavpils novada domes vadība dosies uz Rīgu, lai piedalīties svētku noslēguma pasākumos, gājienā un atbalstīt mūsu novada kolektīvus.

J.Jalinska atzīmēja, ka no Daugavpils novada piedalās 21 kolektīvs, kopumā tas ir 456 dalībnieki. Tādā veidā vokālais ansamblis „Stage on” Tatjanas Larionovas vadībā 30.jūnijā uzstājās vokālo ansambļu finālā. Sieviešu vokālais ansamblis „Līgaviņas” Rozālijas Almakaevas vadībā un Naujenes mūzikas skolas instrumentālais ansamblis 1.jūlijā uzstājās Vērmanes dārzā. Naujenes instrumentālais ansamblis piedalīsies Lielās Ģildes orķestru konkursā un koncertā, kurš norisināsies Domes laukumā.

Lielajā pasākumā stadionā „Daugava” piedalīsies 6 deju kolektīvi, folkloras kolektīvi gatavojas Folkloras dienai, kura notiks 6.jūlijā. .

Jauktais koris „Latgale” piedalīsies noslēguma koncertā, kurš notiks 7.jūlijā Mežaparka estrādē.

Ir jāatzīmē tas, ka svinīgajā gājienā 7.jūlijā Daugavpils novada kolektīvi un vadība pirmo reizi soļos zem sava karoga.


Написать комментарий