Izsludināts konkurss par dambja izbūvi pie Grīvas kapiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 28.jūnijā Daugavpils pilsētas dome izsludināja konkursu par inženieraizsardzības būves izbūvi Grīvas kapu un tiem piegulošās teritorijas aizsardzībai pret paliem un plūdiem. Piedāvājumi iesniedzami līdz 9.jūlijam.

SIA „Labiekārtošana-D” Apbedīšanas pakalpojumu nodaļas vadītājs un Grīvas mikrorajona attīstības biedrības aktīvists Mečislavs Truskovskis paziņoja portālam Gorod.lv, ka darbu veikšanas vietā tiek nogādāta grunts, no kuras tiek veidota būve.

Konkursa ietvaros tiks noteikta firma, kas veiks darbus saskaņā ar iepriekš izstrādāto tehnisko projektu. No dambja izbūves vietas tiks izvesta kūdra, izbūvēts dambis. M.Truskovskis atzīmēja, ka dambja vidū tiks izveidota „kabata”, kas aizkavēs grunts ūdens ieplūšanu un dambja nosēšanos.

Atgādināsim, ka pērn pašvaldības budžetā bija iedalīti līdzekļi dambja izbūves tehniskā projekta izstrādei, šogad minēto darbu veikšanai iedalīti 50 tūkst. latu.

M.Truskovskis paziņoja, ka dambis ir vismazākais, kas varētu tikt darīts cīņā ar Grīvas, Kalkūnu un Nīderkūnu applūšanu. Nākotnē esot jādomā par slūžu iekārtošanu pie J.Raiņa 6.vidusskolas un ūdens pārsūknēšanu no Laucesas upes uz Daugavu: līdzīga sistēma darbojas pie Šūņupes un palīdz cīņā ar applūšanu. M.Truskovskis atzīmēja, ka darbi varētu tikt veikti par ES fondu līdzekļiem, jāsagatavo kvalitatīvs projekts, kas prasīs daudz laika un pūļu, tādēļ būtu labi, ja šīs domas īstenošanā piedalītos ne tikai pilsēta, bet arī novads.


Написать комментарий