Valmierā notiks Latvijas čempionāts ugunsdzēsības sportā

foto: AFI
foto: AFI

Ceturtdien, 4.jūlijā, Valmierā, J.Daliņa stadionā, norisināsies Latvijas čempionāts ugunsdzēsības sportā, kurā apvienoti vieglatlētikas un ugunsdzēsības elementi.

Latvijas čempionātā medaļas tiks izcīnītas četrās ugunsdzēsības sporta disciplīnās – 100 metru šķēršļu joslas pārvarēšana, uzkāpšana ar āķkāpnēm mācību tornī, 4 x 100 metru ugunsdzēsības stafete un izvēršanās no motorsūkņa.

Šogad čempionātā piedalīsies deviņas komandas, to skaitā jauniešu komandas no Rīgas, Alsungas un Vērgales. Pieaugušo konkurencē par čempiona titulu cīnīsies Kurzemes, Latgales, Zemgales, Vidzemes reģiona brigādes un Rīgas reģiona pārvaldes, kā arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas komandas. Disciplīnā "izvēršanās no motorsūkņa" startēs arī piecas reģionālās sieviešu komandas. Visu pieaugušo komandu dalībnieki ir VUGD amatpersonas vai darbinieki, kas ikdienā strādā par ugunsdzēsējiem glābējiem, inspektoriem utml.

Interesenti aicināti sacensības vērot klātienē, ieeja ir bez maksas, pasākuma atklāšana notiks plkst. 10.

Latvijas čempionāts ugunsdzēsības sportā notiek katru gadu. Pirms tā katrā no reģioniem tika rīkots reģionālais čempionāts, kurā piedalījās visas VUGD struktūrvienības. Izvērtējot reģionā parādītos rezultātus, tika veidota reģionālā komanda, kas piedalās Latvijas čempionātā.

Pirmās oficiālās sacensības ugunsdzēsības sportā Latvijā notika 1937.gadā. Šīs sacensības organizēja Latvijas Iekšlietu ministrijas Celtniecības departaments un tajās piedalījās brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību komandas. 1945.gada 16. un 17.aprīlī notika pirmais Rīgas garnizona čempionāts. Par pirmo Latvijas čempionu 1945.gadā kļuva Viktors Rubenis. 1947.gada 18.septembrī Rīgā notika pirmās republikas mēroga sacensības, kurās piedalījās militarizētās ugunsdzēsības daļas. Pirmais čempionāts ugunsdzēsības sportā jauniešiem Rīgā notika 1971.gadā.

1972.gadā Rīgā notika pirmās Vissavienības sacensības ugunsdzēsības sportā. Savukārt 1978.gadā Rīga uzņēma starptautiskas sacensības, kurās piedalījās sportisti no sociālistiskās sadraudzības valstīm.

2012.gadā no 17.līdz 22.jūlijam Latvijā, Valmierā, norisinājās III Pasaules čempionāts ugunsdzēsības sportā jauniešiem, ko rīkoja VUGD un Latvijas Ugunsdzēsības sporta federācija.


Написать комментарий