Nākamnedēļ Kalkūnē notiks pirmais lidojošo objektu festivāls „Asti gaisā”

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka 14. jūlijā Kalkūnē notiks pirmais lidojošo objektu festivāls „Asti gaisā”, kuram ir sava logo zīme un interesanta pasākumu programma.

Kalkūnes pagasta pārvaldes kultūras menedžere Brigita Madelāne pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pozitīvu emociju pilns festivāls sāksies plkst.11:00 ar tā dalībnieku reģistrāciju. Plkst.12:00 visi svētku dalībnieki un viesi tiek aicināti uz festivāla atklāšanu – koncertu ar jauniešu vokālu grupu, Austrumu deju grupu, leļļu teātra un cirka studijas piedalīšanos. Tāpat darbosies radošās darbnīcas, kurās varēs apgūt dažādu lidojošo objektu (pūķu, papīra lidmašīnu, gaisa balonu kompozīciju, lidojošo šķīvīšu utt.) izgatavošanu, kuri vēlāk varēs piedalīties konkursā.

Jāatzīmē, ka lidojošo objektu konkursam tiks pievērsta īpaša uzmanība, konkurss notiks vairākās kategorijās: Pats vieglākais lidojošais objekts, Pats krāsainākais, Pats oriģinālākais, Pats ātrākais, īpašu balvu saņems Skatītāju simpātija. Saskaņā ar konkursa noteikumiem, tā dalībnieki drīkst piedalīties vairākās kategorijās.

Festivāla ietvaros visi interesenti varēs apskatīt Latvijas Robežsardzes lidmašīnas un tehnisko aprīkojumu. Sākot ar plkst.12:00 varēs piedalīties gleznu radīšanā, iesaistoties plenēra darbā.

Savukārt plkst.15:00 notiks Grīvas lidlauka un biedrības „DISK” paraugdemonstrējumi. Plkst.16:00 visi interesenti tiek aicināti uz koncertu ar Nikolaja Puzikova un Viktora Lapčenoka piedalīšanos, festivāls noslēgsies plkst.17:30. Kalkūnes pagasta pārvaldes kultūras menedžere aicina visus interesentus pavadīt 14.jūliju Kalkūnes pagasta lidlaukā „Grīva”, kas atrodas Daugavas krastā.


Написать комментарий