Līvānu Bērnu un jauniešu centrs realizē projektu „Lec pāri debess malai!”

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Līvānu Bērnu un jauniešu centrs no šī gada 17. maija realizē projektu „Lec pāri debess malai!”, ziņo Līvānu novada portāls.

Projekts tiek īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2013.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros un tā budžets ir 4200,00 lati, ko100 % apmērā finansē Izglītības un zinātnes ministrija.

Projekta vispārējais mērķis ir veicināt Līvānu novada pašvaldības jauniešu vecumā no 13-25 gadiem iniciatīvas un līdzdalību lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē, nodrošināt piekļuvi jauniešu vajadzībām un interesēm atbilstošai informācijai, nodrošināt jauniešiem veselīga un lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Šobrīd projekta ietvaros norisinās darbs pie Līvānu novada jauniešu mājas lapas izveides, kā arī ir iegādāts dators, kas nepieciešams gan kā tehniskais nodrošinājums jauniešu iniciatīvām un brīvprātīgā darba aktivitātēm, gan arī kā darba vieta uz projekta laiku piesaistītajai jaunatnes darbiniecei Anastasijai Laizānei.

No 11.līdz 12.jūlijam paredzētas jauniešu apmācības pirmās neatliekamās palīdzības prasmēs un tūrisma pamatos, kam sekos 7 dienu gara ekspedīcija pa Līvānu novadu, ietverot 3 posmus: velosipēdi, laivas un pārgājiens kājām. Šis jauniešiem būs liels izaicinājums, taču arī neaizmirstams piedzīvojums! Izieto maršrutu plānots iemūžināt fotogrāfijās un video, lai vēlāk internetā varētu dalīties savā pieredzē par iespējām aktīvi atpūsties tepat mūsu novadā.

Turpmāk projekta ietvaros paredzēts 2 dienu pieredzes apmaiņas brauciens uz Kurzemes jauniešu centriem, kā arī Augsto virvju parka apmeklējums Jaunmārupē. Rudenī norisināsies darbs pie jauniešu domes izveides un jaunizveidotās mājas lapas uzturēšanas pasākumi.


Написать комментарий