Latvijas čempionātā ugunsdzēsības sportā piedalīsies arī Latgales reģiona brigāde

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Šembele paziņoja portālam Gorod.lv, ka rīt, 4.jūlijā, plkst.10:00 Valmierā norisināsies Latvijas čempionāts ugunsdzēsības sportā, kurā piedalīsies arī Latgales pārstāvji.

Pēc V.Šembeles vārdiem, Latvijas čempionātā medaļas tiks izcīnītas četrās ugunsdzēsības sporta disciplīnās – 100m šķēršļu joslas pārvarēšana, uzkāpšana ar āķkāpnēm mācību tornī, 4x100m ugunsdzēsības stafete un izvēršanās no motorsūkņa. Jāatzīmē, ka ugunsdzēsības sports apvieno vieglatlētikas un ugunsdzēsības elementus.

Šogad čempionātā piedalīsies deviņas komandas, to skaitā jauniešu komandas no Rīgas, Alsungas un Vērgales. Pieaugušo konkurencē  par čempiona titulu cīnīsies Kurzemes, Latgales, Zemgales, Vidzemes reģiona brigādes un Rīgas reģiona pārvaldes, kā arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas komandas. Sacensībās startēs arī piecas reģionālās sieviešu komandas.

Visi interesenti tiek aicināti klātienē vērot sacensības, ieeja ir bez maksas.

Viktorija Šembele atzīmēja, ka sacensības ugunsdzēsības sportā notiek katru gadu. Pirmās oficiālās sacensības ugunsdzēsības sportā Latvijā notika 1937.gadā. Laika gaitā čempionāts sasniedza pasaules mērogu. Pērn Valmierā norisinājās III Pasaules čempionāts ugunsdzēsības sportā jauniešiem, ko rīkoja VUGD un Latvijas Ugunsdzēsības sporta federācija.


Написать комментарий