Ministrs reidā pārbauda ceļu būves kvalitāti

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss un "Latvijas valsts ceļi" (LVC) vadība ceturtdien piedalījās ceļu būves pārbaudes kvalitātes reidā, kura laikā laboratoriskiem izmeklējumiem tika paņemti asfalta segas, svaiga klājama asfalta maisījuma un šķembu paraugi.

Asfalta paraugu ņēma uz autoceļa Rīga – Jelgava posmā, kur vietām pašlaik tiek labots pērn uzklātais ceļa segums, kam jau konstatētas plaisas un citi trūkumi. Kopumā tur remontdarbi norit piecus kilometrus garā posmā, vienlaikus uz šī ceļa turpinās arī jaunas asfalta segas klāšana.

Iepirkumā par pērn uzklātās deviņus kilometrus garās ceļa daļas atjaunošanu uzvarēja uzņēmums "CBS Igate" no Jelgavas, kas apņēmās ceļu rekonstruēt par vairāk nekā par 4,5 miljoniem latu, kas iepirkumu konkursā bija viszemākā no summām.

Ceļa segumā trūkumi parādījušies, jo uzņēmums līdz ziemai nepaguva uzliet asfaltbetona seguma virskārtu un nepabeigto ceļa posmu ziemā daļēji atvēra satiksmei. Tas arī tiek saukts kā galvenais iemesls, kāpēc svaigajā asfalta segā radušās plaisas, reida laikā pastāstīja LVC valdes priekšsēdētājs Ivars Pāže. "Igate" šīs ceļa likstas pašlaik labo par saviem līdzekļiem.

Pašlaik Satiksmes ministrija (SM) un LVC vadība sasparojusies biežākiem ceļu klājumu testiem un laboratoriskiem izmeklējumiem, lai izskaustu regulāro pieredzi, ka nesenā pagātnē uzklātus ceļu posmus uzņēmumiem jālabo, tādējādi traucējot gan ceļu tālāku rekonstukciju, gan arī satiksmi.

Satiksmes ministrs pastāstīja, ka LVC pakļautībā strādājošās Ceļu laboratorijas darbam šogad piešķirts miljons latu un tā izvēles kārtībā iepriekš izziņotos un neizziņotos reidos pārbauda ceļu segumu visā Latvijā.

Ceļu laboratorijas darbinieki ceturtdien ņēma paraugus no izlabotā posma uz brāķētās Rīga-Jelgavas šosejas daļas. Tāpat laboratoriskiem testiem paņemtas šķembu proves, ko paredzēts izmantot jauna ceļu seguma uzklāšanai uz šīs šosejas, kā arī asfaltbetona masa, kas sagatavota tūlītējai klāšanai uz atjaunojama ceļa posma. Šo provju izmeklējumu rezultāti būs zināmi pirmdien un Satiksmes ministrija par tiem paziņos publiski.


Написать комментарий