A.Barševskis: augstākā izglītība var apstādināt jauniešu imigrāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

4.jūlijā preses konferencē Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis izteica domu, ka Eiropā ir nepieciešami diplomēti speciālisti, augstākās izglītības iegūšana savā veidā var apstādināt jauniešu imigrācijas procesu.

„Augstākā izglītība viennozīmīgi var apstādināt jauniešu imigrāciju tajā gadījumā, ja valsts finansiāli atbalstītu augstāko izglītību,” atzīmēja rektors.

A.Barševskis vairākas reizes atzīmēja to faktu, ka pašlaik ir radies ļoti daudz negatīvu momentu, kuri ir saistīti ar augstākās izglītības iestāžu akreditāciju, tas arī sekmē to, ka jaunieši dodas uz ārzemēm.

„Manuprāt, reemigrācijas procesa veicināšanai nepieciešams apvienoties pret tiem, kuri veic agresīvas kampaņas pret augstākās izglītības iegūšanu. Visas problēmas var risināt elementāri un ne tikai ar masu mēdiju palīdzību,” paskaidroja rektors.

Runas nobeigumā rektors novēlēja masu saziņas līdzekļiem nest gaišu tēlu par augstāko izglītību, jo īstenībā Latvijā ir ļoti daudz iespēju realizēt sevi, vienkārši jāprot uzstādīt mērķi un izmantot dotās iespējas.


Написать комментарий