Jūrā iekrīt jahtas 'Alegra' kapteinis

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Sestdien agri no rīta jūrā iekritis jahtas "Alegra" kapteinis, kura meklēšanu pēc vairākām stundām vēl turpināja Gaisa spēku helikopters.

Divus jahtas palikušos pasažierus uzņēma robežsardzes kuģis, bet jahta tiek buksēta uz Bolderājas ostu, portālu "Delfi" informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienests.

Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta (JSF KAD) Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) informāciju par negadījumu saņēma no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta aptuveni pulksten 4:30.

"Alegra" bija ceļā no Rīgas uz Roņu salu. Uz jahtas atradās vēl divi cilvēki, kas neprot vadīt jahtu un nevarēja nosaukt precīzu atrašanās vietu.

MRCC Riga nekavējoties uzsāka cilvēku meklēšanas un glābšanas operāciju, kurā iesaistīja negadījuma rajonā esošo kravas kuģi "Eira", kas kuģo zem Somijas karoga, kā arī vēl trīs tuvumā esošos kuģus "Emsborg" (Nīderlandes karogs) "Mosvik" un "Gerd" (Antigvas un Barbudas karogs).

Tāpat uz notikumu vietu devās Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters "Mi-17" ("LAF-103"), lai meklētu kuģa kapteini.

Pašlaik jahtas apkalpe uzņemta uz Valsts Robežsardzes (VRS) kutera RK-12 "Valpas", bet kuģis RK-15 velk jahtu uz Rīgas ostu Bolderājā, kur jahtas apkalpi sagaidīs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde un Valsts policija.

Helikopters turpina meklēt jūrā iekritušo jahtas "Alegra" kapteini.


Написать комментарий