Iespējams, ka Daugavpilī nākamgad darbosies lielāks daudzums glābēju dienestu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portālam Gorod.lv Roberts Rūža paziņoja, ka Daugavpilī un novadā pēdējo triju gadu laikā noslīkušo skaits samazinājās, tas nozīmē, ka cilvēki atpūšoties pie ūdens sāka aizdomāties par drošības noteikumiem.

„Kopumā cilvēki, atpūšoties pie ūdens sāka aizdomāties par drošības noteikumiem. Bija gadi, kad sezonas laikā pilsētā slīka vidēji 20 cilvēki, dažreiz nelaimes gadījumi notika divas reizes dienā. Informācija par drošības pasākumiem ir pieejama plašā apjomā, par to jāpasakās masu mēdijiem,” atzīmēja R. Rūža.

Diemžēl nelaimes gadījumi joprojām notiek, ja teritorijas, kur strādā glābēji tas nenotiek, tad citās vietās nelaimes gadījumi ir fiksēti.
Ir zināms, ka Daugavpilī pašlaik ir tikai viena pludmale, kur strādā Glābšanas dienests. Nākamajā gadā pašvaldība plāno paplašināt Glābšanas dienestu un tas darbosies pludmalē Šūņu ezerā un Rugeļos, jo šīs teritorijas pretendēs uz zilo karodziņu statusu zonām, tāpēc glābšanas dienesta darbs šajās zonās ir obligāts.

R.Rūža pastāstīja, ka jautājums par papildus dienestu izveidi tiek apspriests, taču galīgais lēmums nav pieņemts, dienests labprāt strādātu citās teritorijās, taču šim nolūkam nepieciešami papildus darbinieki.

 


Написать комментарий