Izvirza jaunu versiju par hokejista Skrastiņa nāves apstākļiem

foto: denverpost.com
foto: denverpost.com

Nupat nākusi klajā pazīstamā sporta žurnālista Armanda Pučes "Slazds. Sterva, spiegs un lidmašīna", ko, protams, var uztvert kā daiļliteratūru vai pat kriminālromānu, taču daudzi šajā grāmatā minētie fakti liek aizdomāties, vai tiešām traģiskā aviokatastrofa, kurā bojā gāja latviešu hokejists Kārlis Skrastiņš, bijusi nejaušība.

Sporta žurnālists Armands Puče uzsver, ka nepretendē uz daiļliteratūras žanru – šo grāmatu drīzāk varētu apzīmēt kā dokumentālo prozu. Cik noprotams, tad grāmatas formālais impulss bija lidmašīnas «Jak-42» katastrofa Jaroslavļā 2011. gada 7. septembrī, kurā bojā gāja hokeja komandas «Lokomotiv» spēlētāji, tostarp Kārlis Skrastiņš, taču zinātāji vismaz galvenās varones Lauras tēlā atpazīs pat vairākas mūsdienās labi zināmas sportistu draudzenes...

Taču pats interesantākais – par lidmašīnas avāriju. «Jau no pirmā brīža, kad uzzināju šo faktu, man bija iekšēja pārliecība, ka cilvēciskajam faktoram nav izšķirošas nozīmes notikušajā. Jo tāpat vien nenogāžas šādas lidmašīnas – čārterreiss ar VIP pasažieriem un ar augstas klases pilotiem, apsargātā lidlaukā, kas turklāt ir visgarākais visā Krievijā. Turklāt tobrīd Jaroslavļā notika milzīgs starptautisks forums, un visi taču zina krievu saasināto drošības kontroli šādu pasākumu laikā,» intervijā «Neatkarīgajai» norādījis pats autors.


Написать комментарий