Gorod.lv aptauja: kas deputātam ir svarīgāks – latviešu valodas zināšanas vai psihiatra izziņa?

foto: aptaujucentrs.com
foto: aptaujucentrs.com

Portāla Gorod.lv kārtējās aptaujas rezultāti liecina, ka 88% respondentu uzskata, ka deputātu kandidātiem jāiziet pārbaude pie psihiatra.

9% respondentu ir pārliecināti, ka šāda veida izziņa nav nepieciešama, 2% nebija sava viedokļa šajā jautājumā.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar nesen veikto aptauju par to, vai deputātam jāpārvalda valsts valoda, 72% aptaujāto atbildēja, ka latviešu valodas prasmes ir nepieciešamas, lasītāju ceturtdaļa uzskata, ka deputātam nav jāpārvalda valsts valoda. 

Šobrīd Latvijas likumdošana neprasa, lai deputātu kandidāti iesniegtu izziņu par psihiskās veselības stāvokli. Savukārt valsts valodas prasmes ir obligātā prasība, kas ir loģiski, ņemot vērā darba specifiku.

Jāpiebilst, ka šopavasar Sanktpēterburgas likumdošanas sapulces loceklis Maksims Rezniks iesniedza parlamentā likumprojektu par jaunu federālo filtru, kura ietvaros tiktu pārbaudīta deputātu kandidātu psihiskā veselība. Šādā veidā M.Rezniks vēlas piesaistīt uzmanību, viņaprāt, absurdiem likumiem, kuri jāizvērtē.

Laiks rādīs, vai arī Latvijā kāds nāks klājā ar līdzīgu ierosinājumu. Daļa mūsu lasītāju uzskata, ka pārbaude pie psihiatra jāiziet pat vēlētājiem, kuri ievēl valdību un pašvaldību vadītājus, kuri vēlāk tiek kritizēti.


Написать комментарий