Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 6.jūlija plkst. 6:30 līdz 8.jūlija plkst. 6:30, VUGD saņēma 99 izsaukumus. Kopumā dzēsti 44 ugunsgrēki, glābēji iesaistījušies 29 glābšanas darbos un bija arī 15 maldinoši izsaukumi.

Naktī uz pirmdienu, plkst.00.27, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Višķu ielā, dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ar trīsposmju izbīdāmo kāpņu palīdzību iekļūstot otrā stāva dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji tur atrada sievieti bez dzīvības pazīmēm. Dzīvoklī dega dīvāns un sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā. Apmēram 70 gadus vecā sieviete ugunsgrēkā gāja bojā.

Sestdien, plkst. 15:55, VUGD saņēma informāciju, ka Neretas novada Zalves karjerās slīkst cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka aculiecinieki noslīkušo vīrieti jau ir nogādājuši krastā. Ugunsdzēsēji vīrieti nogādāja līdz mediķiem, kuri konstatēja vīrieša nāvi.

Sestdien VUGD saņēma informāciju, ka Madonas novadā Meirānu kanālā ir noslīcis vīrietis. Ugunsdzēsēji pārmeklēja ūdenstilpni, bet noslīkušo 47 gadus veco vīrieti neatrada. Meklēšana turpinājās arī svētdien, tomēr nesekmīgi.

Svētdien no rīta zemūdens meklēšana notika arī Preiļos, Preiļu pils dīķī, jo tika saņemta informācija, ka pazudis 22 gadus vecs vīrietis, kurš iespējams bija aizgājis peldēties. Vīrietis netika atrasts.

VUGD atgādina, ka, atpūšoties pie ūdens, ir jābūt uzmanīgiem un jāizvērtē savi spēki. Ūdenī ir jāiet pakāpeniski, nedrīkst lēkt no augstuma nepazīstamās ūdenstilpnēs. Ja redzat, ka kāds ir nokļuvis nelaimē, nekavējoties ir jāzvana uz tālruņa numuru 112.