DU rektors: Universitātes un uzņēmēju sadarbība ar katru gadu uzlabojas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējās preses konferences laikā Daugavpils universitātes (DU) rektors akadēmiķis Arvīds Barševskis paziņoja, ka universitātes un pilsētas uzņēmēju sadarbība ar katru gadu uzlabojas, par ko liecina fakts, ka pēc uzņēmēju ierosinājuma tiek rīkoti konkursi studentiem.

A.Barševskis atzīmēja, ka konkurss „Esi uzņēmējs 2013” tika rīkots pēc DU absolventa un uzņēmēja Sergeja Kumeiska ierosinājuma, konkursa rezultātā tika izvēlētas trīs labākās biznesa idejas, kuru autori saņēma naudas balvas.

DU Sabiedrisko attiecību speciāliste Vita Viļevko atzīmēja, ka vienam no konkursa dalībniekiem piedāvāja piedalīties apmaksātajā praksē kādā uzņēmumā, kas liecina par šāda veida pasākumu nepieciešamību.

Atgādināsim, ka konkurss „Esi uzņēmējs 2013” bija izsludināts šī gada martā, tajā piedalījās 8 jaunieši – galvenokārt DU studenti un jaunie speciālisti. Konkurss notika divos posmos, finālā tika triju DU studentu biznesa idejas.

„Salīdzinot ar situāciju, kas bija pirms 5 gadiem, jāatzīmē, ka uzņēmēji daudz biežāk vēršas DU, un mēs arī labprāt sadarbojamies”, teica A.Barševskis.

Tāpat rektors atzīmēja, ka, pateicoties konkursiem, uzņēmēji var izvēlēties studentus, kuru spējas un zināšanas varētu noderēt viņu uzņēmumos, savukārt studenti, piedaloties konkursos, iegūst iespēju prezentēt savas idejas, iegūst pieredzi projektu izstrādē, var saņemt naudas balvu vai iekārtoties darbā.


Написать комментарий