Paulu «Jaunā viļņa» žūrijā aizstās Toto Kutunjo

foto: RIA Novosti
foto: RIA Novosti

Līdz ar maestro Raimonda Paula aiziešanu no Jaunā viļņa parādījusies arī vakance konkursa žūrijā, un to, pēc Krievijas šovbiznesa magnāta Igora Krutoja vārdiem, ieņems itāliešu dziedātājs Toto Kutunjo.

Intervijā izdevumam 7Дней.ру Krutojs izteicies, ka tā šī nomaiņa esot līdzvērtīga, jo 69 gadus vecais Kutunjo hitus ir sacerējis ne mazāk kā Pauls.

"Nē, es lieliski saprotu, ka Pauls ir Latvijas seja, bet Jūrmalas konkursa panākums - tā ir nostalģija pēc mūsu kopīgās pagātnes, kad visi dziedāja un klausījās vienas un tās pašas dziesmas. Pauls ir aizejošā laikmeta muzikālais simbols," teica Krutojs.

Viņš arī komentējis īpatnējo fenomenu par to, ka Pauls ik gadu ir draudējis atteikties no Jaunā viņā, bet tikai tagad, šķiet, pa īstam to ir izdarījis. "No vienpadsmit festivāla gadiem septiņus vai astoņus gadus Pauls gāja prom. Tā bija tāda spēle.

Bet atvadīties vajag inteliģenti. Brīdī, kad Raimonds patiešām vēlējās aiziet, viņš varēja Vilnim novēlēt tālāku peldējumu, bet mēs viņu ar cieņu un mīlestību pavadītu. Diemžēl skaistas atvadas nesanāca - maestro nolēma skaļi aizcirst durvis.

Es viņam prasīju, vai viņš ir par kaut ko apvainojies. Bet nav. Laima Vaikule mūs savienoja pa telefonu. Pauls teica: "Lūdzu mani atvainot, ja esmu aizvainojis". Bet šo atvainošanos bez manis dzirdēja tikai Vaikule, savukārt viņa paziņojums par aiziešanu izskanēja visā pasaulē," stāstījis Krutojs.

"Es Paulu uzskatu par savu skolotāju, vienmēr esmu viņu cildinājis. Es ne reizi vien esmu piedāvājis: "Raimond, ja vēlaties, kopā slēgsim šo projektu, kā reiz to sākām". Nē, viņš atbildēja, tas ir svarīgi jaunatnei.

Atceros, bija brīdis, kad Pauls bija apvainojies, ka nespēj ietekmēt festivāla politiku. (..) Jā, daži no manis uzlūgtajiem goda viesiem Paulu kaitināja. Nesaukšu uzvārdus. Kā atbildi viņš piedāvāja sarīkot latviešu modernās mūzikas vakaru. Ak, ko nu tagad gremdēties pagātnē - ir jāskatās uz priekšu," intervijā izsakās Krutojs.


Написать комментарий