Daugavpils novada maznodrošinātās ģimenes šogad saņems lielāku atbalstu, nekā pērn

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šogad būtiski palielinājies pabalstu skaits, uz kuriem var pretendēt Daugavpils novada maznodrošinātās ģimenes, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada domes Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova.

Piemēram, pērn pabalsts kancelejas preču un skolas piederumu iegādei 15 latu apmērā bija pieejams tikai daudzbērnu ģimenēm, savukārt šogad uz to var pretendēt arī maznodrošinātās ģimenes.

Tāpat tika ieviests jauns pabalsts briļļu iegādei 25 latu apmērā, kas paredzēts bērniem no maznodrošinātajām ģimenēm. Pēc A.Jegorovas domām, pateicoties šim atbalstam ģimene varēs iegādāties bērniem brilles, kas ir visai dārgs pirkums. 

Pēc Sociālā dienesta vadītājas domām, vēl viens atbalsta veids ir dažādas labdarības mājas lapas, kuras sniedz palīdzību konkrētajai ģimenei. Iespēju palīdzēt ģimenei meklē arī sociālie darbinieki.

Anna Jegorova atzīmēja, ka pērn Daugavpils novadā bija organizēta tikai viena vasaras nometne bērniem no maznodrošinātajām ģimenēm, kurā piedalījās 30 bērni. Šogad līdzīga nometne uzņēma 30 bērnus, bet no 10. līdz 26.jūlijam darbosies nometnes otrā maiņa, kurā piedalīsies bērni no audžuģimenēm. Sociālā dienesta vadītāja minēja, ka šīs iespējas kļuva pieejamas, pateicoties Daugavpils novada domes darbam.


Написать комментарий