“BMW” pārtraucis “M3” kupejas ražošanu

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

No "BMW" rūpnīcas konveijera noripojis pēdējais sportiskās "M3" kupejas eksemplārs, paziņojis autoražotājs.

Turklāt ceturtā "BMW M3" paaudze ir pēdējā markas vēsturē, jo turpmāk to nomainīs jaunās 4. sērijas "M" versija. Tikmēr "BMW M3" kabriolets tiks ražots vēl līdz šāgada septembrim. Līdzšinējās paaudzes "BMW M3" tika ražots no 2007. gada. Šajā laikā sportiskā kupeja izgatavota 40 tūkstoš vienībās. Savukārt "BMW M3" sedans izgatavots 10 tūkstoš eksemplāros, bet kabriolets – 16 tūkstoš vienībās.

Šie "BMW M3" tika aprīkoti ar četrlitru, benzīna V8 atmosfērisko dzinēju, kas attīsta 420 zirgspēku jaudu. Motors tika sajūgts vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai septiņpakāpju robotizēto transmisiju. No vietas līdz 100 km/h sportiskā kupeja paātrinās 4,6 sekundēs, bet tās maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Atgādinām, ka pirmās paaudzes "BMW M3" debitēja 1986. gadā. Toreiz modelis tika aprīkots ar 200 ZS jaudīgu 2,3-litru četrcilindru dzinēju un piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Līdz 100 km/h oriģinālais "BMW M3" paātrinājās 6,7 sekundēs un maksimāli sasniedza 241 km/h.


Написать комментарий