Jauna Daugavpils pilsētas vadība palielinās komiteju skaitu un izveidos jaunu departamentu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

8.jūlijā Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē paziņoja, ka jauna pilsētas vadība plāno izmaiņas Domes struktūrā un tās darbā.

Pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka Domē darbosies 3 komitejas (acīmredzot runa ir par pašreizējo Finanšu komiteju, Izglītības un kultūras jautājumu komiteju, Sociālo lietu komiteju, kurās darbojas deputāti), kā arī tiek plānots izveidot vairākas papildus komitejas.

Jautājums par vienas vai divām papildus komitejām, visdrīzāk, tiks izskatīts tuvākajā Domes sēdē. Iespējams, tiks izveidotas Dzīvokļu komiteja un Īpašuma komiteja. Koalīcijas sapulcē tika runāts arī par Attīstības jautājumu komitejas un Veselības aizsardzības komitejas izveidi, paziņoja pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs.

J.Lāčplēsis paziņoja, ka komiteju skaits tiks palielināts ar mērķi uzlabot deputātu iesaistīšanos lēmumu pieņemšanas procesā. Tomēr, pārņemot Rīgas domes pieredzi šāda veida komiteju veidošanā, jāņem vērā, ka galvaspilsētas Domē darbojas 60 deputāti, bet pie mums – tikai 15, atzīmēja pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs.

Domes departamenti pagaidām turpina strādāt tāpat kā iepriekš. Visdrīzāk, tuvākajā nākotnē tiks izveidots jauns departaments, kura darbs būs saistīts ar būvniecības procesu organizēšanas uzlabošanu pilsētā, tiks apspriesta pārējo departamentu darba efektivitāte un izlemts jautājums par iespējamo reorganizāciju, atzīmēja J.Lāčplēsis.


Написать комментарий