«Liepājas metalurga» akcijām uzlikts dubultarests

foto: F64
foto: F64

Nedēļu pēc tam, kad Liepājas metalurga akcionāru karā tiesa civilprocesa kārtībā nolēma apķīlāt Iļjam Segalam piederošās akcijas, vēl vienu arestu uzlikusi Valsts policijas Ekonomikas noziegumu apkarošanas pārvalde.

Kriminālprocesā arestētas arī lielākajam akcionāram Sergejam Zaharjinam piederošās akcijas. Tātad vienīgais no trijotnes, kas var brīvi rīkoties ar akcijām, pašlaik ir Kirovs Lipmans, kurš arī ir šo procesu līdzautors.

Policijai politiķi traucē:

Baumo, ka abiem Lipmana ienaidniekiem kriminālprocesā piemērots aizdomās turamā statuss, taču policija šīs ziņas nedz apstiprina, nedz noliedz. Par konkrēto lietu informācija vispār netiek sniegta. Vienlaikus policija pauž raizes, ka uz to tiek izdarīts spiediens. Kā norāda sabiedrisko attiecību vadītāja Sigita Pildava, kriminālprocesa norises mērķis ir – noskaidrot, ir vai nav kādas personas izdarījušas noziedzīgu nodarījumu. Bet glābt vai neglābt uzņēmumu un kā to darīt, tas jau ir pavisam cits stāsts, kas uz tiesībsargājošajām iestādēm neattiecas. Tāpēc policijai nepatīk, ka valdības sēdē jāatskaitās par kriminālprocesa gaitu. «Tas ir absurds. Nedrīkst iedomāties, ka kriminālprocesu var mēģināt iespaidot! Demokrātiskā valstī tas nebūtu pieļaujami,» savas priekšniecības nostāju skaidro Sigita Pildava.

Tomēr iesaistītās puses neapšaubāmi mēģina prognozēt un tulkot policijas darbības no savu interešu viedokļa. Pats uzņēmums uzstājas tikai akcionāru Sergeja Zaharjina un Iļjas Segala vārdā. Jaunākajam paziņojumam likts virsraksts Tiesībsargājošo dienestu darbība svītro jebkādas cerības glābt a/s «Liepājas metalurgs»: «Mums žēl, ka tiesībsargājošās iestādes un atsevišķi valdības locekļi akli paklausa Kirovam Lipmanam, kura darbības attiecībā uz a/s Liepājas metalurgs precīzi būtu saucamas par «reiderismu»,» uzskata a/s Liepājas metalurgs padomes priekšsēdētājs Sergejs Zaharjins. Policijas piemērotais mantas arests akcionāriem liedzot iespēju atdot akcijas kreditoru kluba rīcībā, kam viņi it kā piekrituši. Bet te jāatgādina, ka kreditoriem un viņu vidū arī valstij joprojām nav pārliecības, ka akcionāri kaut kam būtu piekrituši, jo viņiem piedāvātā vienošanās esot būtiski mainīta un Kirovs Lipmans tai vispār nepiekrīt.

Ekonomikas ministra padomniece Daiga Grūbe, atsaucoties uz konsultantu kompāniju Prudentia Advisers, vēsta: «Tā kā šobrīd notiek aktīvs darbs ar potenciālajiem investoriem, kuri ved sarunas arī ar lielākajiem akcionāriem par akciju iegādi, tad šobrīd vienošanās parakstīšana ar Kreditoru klubu ir zaudējusi aktualitāti.»


Написать комментарий