Aptauja: Gorod.lv lasītāji brīvo laiku labprāt pavada mājās

foto: fratria.ru
foto: fratria.ru

Saskaņā ar portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultātiem, respondentu lielākā daļa brīvo laiku un brīvdienas labprāt pavada mājās, 22% no viņiem vienkārši izguļas un atpūšas,18% nodarbojas ar mājas darbiem.

Tomēr jāatzīmē, ka aptaujāto liela daļa pavada brīvo laiku daudz aktīvāk – 20% respondentu uz jautājumu, kā viņi pavada brīvo laiku, izvēlējās variantu „viss augstākminētais”, tādējādi viņi apmeklē izstādes, koncertus un kino vai nakts klubu, bāru utt., pastaigājas, iepērkas, sporto, tiekas ar draugiem un radiem.

11% respondentu brīvdienas pavada pie dabas krūts, 6% - pastaigājas pa parku vai pilsētas ielām, vēl 6% tiekas ar draugiem un radiem vai izvēlas kādu citu atpūtas veidu.

Jāatzīmē, ka tikai 1% aptaujāto apmeklē izstādes, teātri un kino, kas liecina, ka pērnā gada aptaujas rezultāti, nav mainījušies, jo šīs aptaujas ietvaros 52% respondentu paziņoja, ka viņus nesaista Daugavpilī rīkotās izstādes. Tikai 2 no 245 cilvēkiem apmeklēja nakts klubus.

Var tikai minēt, kāpēc pilsētnieki izvēlas pavadīt laiku mājās – rīkoto pasākumu skaits nav liels vai viņiem ir pārāk saspringts darba grafiks, vai tas ir saistīts ar intereses vai naudas līdzekļu trūkumu. Gadījumā, ja portāla Gorod.lv lasītāji vienkārši nav informēti par brīvā laika pavadīšanas iespējām, iesakām ieskatīties afišā un sekot līdzi portāla Gorod.lv informācijai par pasākumiem Daugavpilī.


Написать комментарий