Policija reidos uz izklaides vietām devusies, jo saņemtas iedzīvotāju sūdzības, ka trīs nedēļas ilgstošā skolotāju streika laikā tās ir pārpludinājuši skolēni.

"Mums par pārsteigumu, mēs atklājām, ka tur ir ļoti liels skaits nepilngadīgo [kas dzer]," paziņoja Nairobi policijas priekšnieks Patriks Oduma. Likumsargi aizturējuši arī bārmeņus un meklē krogu īpašniekus.

Kenijā notiek valsts mēroga skolotāju streiks, ar kura palīdzību pedagogi cer panākt kopš 1997. gada nemainīgo algu palielināšanu.

Lielākā daļa nepilngadīgo "dzērāju" drīz pēc aizturēšanas atbrīvoti, jo nav bijis tik daudz kameru, kur viņus visus izvietot, paziņoja policija. Tomēr 116 jaunieši paturēti apcietinājumā.

Aizturētie bērni smējušies un trokšņojuši, kad policijas smagajā automašīnā vēsti uz tiesu, ziņo aculiecinieki no notikuma vietas.

Nožēlu par to, ka bērni spiesti laiku pavadīt krogos, nevis skolā, izsaka Kenijas Nacionālās vecāku apvienības ģenerālsekretārs Musau Ndunda.

"Bet tā ir valdība, kura jāvaino par neieinteresētību atrisināt skolotāju streiku," norāda Ndunda. "Tā vietā, lai spēlētu politiku, kāpēc gan nemaksāt skolotājiem, kuri ies atpakaļ pie klasēm, un mūsu bērni noteikti dosies atkal uz skolu," stāsta ģenerālsekretārs.