D.Rodionovs: Īpaša uzmanība jāpievērš skolu renovācijai un pilsētas attīstības koncepcijai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka, būdams Attīstības departamenta kurators, pirmās darba nedēļas laikā viņš esot iepazinies ar departamenta darbu, īstenotajiem un iecerētajiem projektiem, Daugavpils pilsētas attīstības koncepciju 2014.-2017.gadam, kā arī ar citiem ar pilsētas attīstību saistītajiem jautājumiem.

Liela uzmanība esot pievērsta skolu renovācijai, kas jāpabeidz līdz 1.septembrim. „Acīmredzot būvnieki varētu nepaspēt nodot visus objektus līdz mācību gada sākumam. Kā zināms, radusies papilddarbu nepieciešamība, jo daži objekti tika nepareizi iekonservēti, citi – netika iekonservēti vispār. Tāpat problēmas radās, jo tehniskajā dokumentācijāprojektētāji neparedzēja dažu darbu veikšanu, tādēļ jātiek skaidrībā, kas ir vainīgs šajā situācijā un kam jāuzņemas atbildība. Daudzi pievērsās šai situācijai un tās risināšanai un noteica darbus, kuriem jābūt pabeigtiem, lai 1.spetembrī bērni varētu ierasties renovētajās skolās”, paziņoja D.Rodionovs.

Domes priekšsēdētāja vietnieks pastāstīja, ka šobrīd viņš iepazīstas ar Attīstības departamenta darbu un projektiem, kuri ir pabeigti, tiek īstenoti vai tiks īstenoti nākamajā ES fondu apguves posmā, kas sāksies nākamgad.

„Izpētīju Daugavpils pilsētas attīstības koncepciju, kura šobrīd atrodas izstrādes posmā, un man radās daži jautājumi. Protams, nav iespējams kardināli mainīt koncepciju, bet, manuprāt, tā ir jākoriģē un jāpapildina. Šis pilsētai nozīmīgs dokuments nav apstiprināts, tādēļ to var grozīt”, atzīmēja D.Rodionovs.

Domes priekšsēdētāja vietnieks tuvākajā laikā plāno iepazīties ar pārējiem pilsētas attīstības jautājumiem, tostarp pilsētas sabiedriskā transporta attīstības koncepciju, kura paredz Autobusu parka un Tramvaju uzņēmuma reorganizāciju.


Написать комментарий