Daugavpils pilsētas domes 1.vicemērs pastāstīja par pirmās nedēļas laikā paveikto

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau nedēļu Daugavpils pilsētas pašvaldībā strādā jauna vadība. 1.vicemērs Jānis Dukšinskis pastāstīja portālam Gorod.lv par šajā laikā paveikto.

Pēc viņa vārdiem, aizvadītajā nedēļā viņš iepazinās ar situāciju jomās, kuras atrodas viņa pārziņā, - izglītībā, sportā, kultūrā un darbā ar jauniešiem.

„Pirmais, kas tika izdarīts – mēs precizējām, kā notiek gatavošanās jaunajam mācību gadam ES projekta ietvaros, kas ir saistīts ar pilsētas skolu renovāciju. Pievērsām uzmanību arī pirmsskolas izglītības iestādēm.

Iepazināmies ar situāciju uz vietas, vairākkārt tikāmies ar pilsētas Domes izpilddirektoru, kopā apmeklējām skolas. Skolu remontdarbi drīzumā jāpabeidz, kam piekrīt arī būvnieki. Jāatrisina tehniskie jautājumi, kuri ir saistīti ar papildfinansējumu, kura nepieciešamība radusies objektīvu iemeslu dēļ. Tas jāapspriež ar pilsētas vadību. Ja šis jautājums tiks atrisināts, būvnieki sola paspēt līdz mācību gada sākumam. Jāatzīmē, ka dažu objektu teritorijās darbi varētu tikt turpināti, jo projekti noslēgsies 2014.gadā”, paziņoja J.Dukšinskis.

1.vicemērs iepazinās arī ar situāciju, kas ir saistīta ar mācību iestāžu finansējumu un uzskata, ka nepieciešams atjaunot kādreiz eksistējušo informācijas apmaiņu, kuras ietvaros skolēniem un vecākiem izsniedza sarakstu ar mācību grāmatām, kuras tiks izmantotas mācību gada laikā.

Tāpat J.Dukšinskis iepazinās ar pirmsskolas izglītības iestāžu darbu vasarā, plāno tikties ar Jaunatnes departamenta pārstāvjiem un iepazīties ar vasaras un sporta nometņu darbu.

Vispārējos Dziesmu un deju svētkos Rīgā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks ne tikai piedalījās svinīgajā gājienā pa galvaspilsētas centru, bet arī novērtēja mūsu pilsētas delegācijas dzīvošanas apstākļus, kā arī neformālā gaisotnē aprunājās ar kultūras ministri, kura solīja izskatīt jautājumu par M.Rotko mākslas centra līdzfinansējumu.

Jāmin, ka Daugavpils pilsētas delegācijas dzīvošanas apstākļi bija labi. „Daugavpilieši nakšņoja viesnīcas tipa numuros, visiem bija gultas, gultas veļas komplekts, ēdināšana arī bija laba. Piemēram, Ventspils mērs bija ļoti neapmierināts ar savu kolektīvu dzīvošanas apstākļiem un kritizēja tos”, atzīmēja J.Dukšinskis.


Написать комментарий