Vasarā Daugavpilī daudzi reģistrē laulības un svin kāzas vērienīgi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vasara ir kāzu sezona. Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka apliecināja šo faktu, paziņojot, ka šajā laikā piektdienās mūsu pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā notiek līdz 10 laulību noslēgšanas ceremonijām, sestdienās – 7-12 ceremonijas.

Tomēr statistikas dati liecina, ka pagājušā gada līdz 1.jūlijam bija noslēgtas 187 laulības, savukārt šogad – tikai 170. Pēc H.Soldatjonokas vārdiem, tas ir saistīts ar jaunu iespēju saņemt laulības apliecību jebkurā valsts Dzimtsarakstu nodaļā.

Pēc Helēnas Soldatjonokas vārdiem, 156 pāri reģistrēja laulības Dzimtsarakstu nodaļas telpās. Savukārt baznīcās noslēgto laulību skaits ir sarucis divas reizes – līdz 1.jūlijam to ir tikai 14.

Iespēja reģistrēt laulību ārpus Dzimtsarakstu nodaļas telpām neesot pārāk populāra, patlaban to izmantoja tikai 3 pāri, kuri reģistrēja laulības Daugavpils teātrī, M.Rotko mākslas centrā un Daugavpils muzejā. Vēl 3 pāri šo iespēju plāno izmantot tuvākajā laikā.

„Jāsaka, šogad bieži vien tiek rīkotas lielas kāzas – līdz 90 cilvēkiem”, paziņoja Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja.

H.Soldatjonoka atzīmēja vēl vienu tendenci – vasarā laulību reģistrē galvenokārt jaunie cilvēki, kuri iestūrē laulības ostā pirmo reizi, daudzi no viņiem ierodas no ārzemēm, lai reģistrētu laulību dzimtenē un pēc tam atkal dotos prom. Savukārt ziemā parasti reģistrē laulības vecāki cilvēki, kuri izvēlas ne tik svinīgu laulības noslēgšanas ceremoniju.


Написать комментарий