Jauna Daugavpils pilsētas vadība padarīs skolu stadionus pieejamus pilsētniekiem un atbalstīs sporta karalieni

foto: valmiera24.lv
foto: valmiera24.lv

Kā zināms, sportošana stiprina veselību, tonizē muskuļus, uzlabo garastāvokli, pareizā fiziskā slodze palīdz saglabāt pievilcību un optimismu jebkurā vecumā.

Lai daugavpilieši būtu labā formā un viņiem būtu mazāk problēmu ar veselību, jauna pilsētas vadība lems jautājumu par skolu sporta laukumu pieejamību mikrorajonu iedzīvotājiem. It īpaši tas attiecas uz skolām, kuras ir pilnībā nodotas ekspluatācijā.

„Skolās sastādīts sporta laukumu apmeklējuma grafiks, noteiktas atbildīgas personas, centīsimies informēt vietējos iedzīvotājus par iespēju sportot”, teica pilsētas domes 1.vicemērs Jānis Dukšinskis.

Kā zināms, pilsētas domes 1.vicemēra kompetencē ir sporta jautājumi. „Sporta jautājumi ir ļoti aktuāli, jo mūsu sportisti labi uzstājas dažāda līmeņa sacensībās. Nesen tika sasniegti labi rezultāti Jaunatnes olimpiādē, tagad viņi gatavojas Universiādei.

Tomēr Daugavpilī pastāv nopietna problēma – mums nav laba vieglatlētikas stadiona. Skolu sporta laukumi vairāk domāti treniņiem, bet, lai mēs varētu uzņemt valsts vai starptautiska līmeņa sacensības, jāizveido sporta karalienei – vieglatlētikai domātais stadions. Šim mērķim pat ir izvēlēta vieta.

Šobrīd mūsu vieglatlēti ir spiesti trenēties Līvānos vai Višķos, vai kādā citā vietā. Manuprāt, tas nav normāli”, pastāstīja J.Dukšinskis.


Написать комментарий