Naftas cisternu sprādziena upuru skaits Kanādā pieaudzis līdz 13

foto: AP
foto: AP

Izmeklētāji ir sākuši apsekot sestdien notikušā vilciena naftas cisternu sprādzienā nopostītās Kanādas pilsētiņas Lakmegantikas daļas.

Katastrofā bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 13, bet vēl 37 cilvēki ir pazuduši, atsaucoties uz policijas paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Varasiestādes brīdina, ka varētu būt nepieciešamas vēl vairākas dienas, pirms glābēji apsekos visu nopostīto pilsētas teritoriju.

Milzīgajā sprādzienā ir nopostītas vismaz 30 mājas. Šī varētu būt lielākā dzelzceļa katastrofa Kanādā 50 gadu laikā, norāda BBC. Postījumi ir tik lieli, ka Kanādas premjerministrs Stīvens Hārpers pilsētā redzēto raksturoja kā "kara zonu".

Jau vēstīts, ka vilciens ar 73 naftas cisternām Lakmegantikas pilsētiņā avarēja un aizdegās sestdien ap vieniem naktī pēc vietējā laika. Vairākas cisternas cita pēc citas uzsprāga un nopostīja aptuveni 30 tuvākās mājās.

Varas iestādes evakuēja trešdaļu no aptuveni 6000 pilsētiņas iedzīvotāju.
Pastāv bažas, ka bojā gājuši ir daudzi cilvēki, kas sestdienas naktī izklaidējās vietējā bārā, kurš atrodas netālu no katastrofas vietas.

Kanādas dabas un ekoloģijas ministrija informējusi, ka vilcienā bija 73 cisternas. Vilciens bija ceļā un ASV Menas štatu, tas piederēja kompānijai "Montreal Maine & Atlantic", kurai pieder arī aptuveni 800 kilometru garais dzelzceļa posms, kas savieno Menas un Vermontas štatus ar Kanādas Kvebeku un Ņubrunsviku.

Saskaņā ar dzelzceļa uzņēmuma pārstāvju teikto, sprādziens notika, kad vilciens stāvējis uz rezerves ceļa un mašīnists tajā neatradās. Vilciens, iespējams, sācis ripot bojātu bremžu dēļ. Pēc ministrijas datiem, avārijas rezultāta ir piesārņota netālu esošā Šodjēras upe. Speciālisti arī ierīkojuši mobilo laboratoriju, lai novērotu gaisa kvalitāti.

Savukārt vietējie iedzīvotāji aģentūrai AP stāstījuši, ka sprādziens un uguns nodarījuši briesmīgus postījumus pilsētiņai. "Mēs nekad neko tādu neesam redzējuši. Tur vairs nekā nav. Ne veikala "Metro", nekā, viss, kas tur bija, ir sagrauts," stāstījis Klods Bernārs.

Lakmegantika atrodas ezera krastā, 250 kilometru attālumā no Monreālas, tajā dzīvo aptuveni 6000 cilvēku.


Написать комментарий