Daugavpils brīvprātīgie atgriezās no XXV Vispārējiem Dziesmu un XV Deju svētkiem

foto: Jauniešu departaments
foto: Jauniešu departaments

Portāls Gorod.lv jau vēstījis, ka sakarā ar to, ka no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam Rīgā notika XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki, valstī notika brīvprātīgo atlase darbam svētku laikā, un no Daugavpils svētkos piedalījās piecas brīvprātīgās.

Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta jaunatnes lietu speciāliste Edīte Ivanova paziņoja portālam Gorod.lv, ka Katrīna Lukaševiča, Jolanta Ūzuliņa, Ilona Sakoviča, Valentīna Ignatjeva un Marija Kostočko atgriezās no svētkiem, kuros veiksmīgi pildīja brīvprātīgo darbu.

Pēc E.Ivanovas vārdiem, sākumā viss likās diezgan viegli, bet jau pēdējos datumos sākās svētku kulminācija un tika sajusta spriedze un miega trūkums, jo daudzi koncerti, kur vajadzēja strādāt, notika līdz vēlai naktij, savukārt sagatavošanas darbi dažreiz sākās jau septiņos no rīta. Protams, izņemot darbu, brīvprātīgajam bija arī brīvais laiks, kas tika izmantots lietderīgi – gan apmeklējot dažādus koncertus un svētku norises vietas, gan vienkārši atpūšoties vai izbaudot galvaspilsētas sniegto burvību. Organizatori bija uzrīkojuši konkursu ”Orientēšanās pa Rīgu”, dažādas spēles, kopā būšanas vakarus un citas aktivitātes. Naktī no sestdienas uz svētdienu notika noslēguma ballīte visiem dalībniekiem ar latviešu grupas „Labvēlīgais Tips” dalību. Meitenes atzina, ka viņām viss ļoti patika, it īpaši Dziesmu svētku atmosfēra, jo tieši tādēļ viņas arī gribēja piedalīties.

Jāatzīmē, ka kopumā XXV Vispārējos Dziesmu un XV Deju svētkos aktīvi darbojās 100 brīvprātīgie no 40 Latvijas novadiem.


Написать комментарий