LR kultūras ministre sola palīdzēt ar Daugavpils M.Rotko mākslas centra līdzfinansējumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

LR kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende apsolīja apspriest turpmākās sadarbības iespējas un iespēju Daugavpils M.Rotko mākslas centra darba nodrošināšanai piesaistīt valsts līdzfinansējumu.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis pastāstīja, ka nesenās vizītes Rīgā laikā Vispārējo Dziesmu un deju svētkos viņš esot neoficiāli aprunājies ar kultūras ministri. Mākslas centra administrācija ir nosūtījusi vēstuli Kultūras ministrijai, kuru parakstīja arī pilsētas vadība un kurā tiek ierosināts izskatīt dažādu Centra pasākumu un apdrošināšanas izdevumu līdzfinansējuma iespēju.

Pēc J.Dukšinska vārdiem, ministrijas galva esot ar mieru piedalīties līdzfinansējumā, tomēr esot nepieciešama tikšanās, kuras laikā būtu jāapspriež Centra attīstības plāns, jo tam ir aktīvi jādarbojas neatkarīgi no gadalaika. „Centrā darbojas ne tikai izstāžu zāles, šeit jānotiek dažādiem pasākumiem, lai tas būtu pieprasīts arī vasarā. Centrā jārīko dažādi festivāli un citi pasākumi. Ministrei ir savi priekšlikumi, kurus mēs uzklausīsim un iekļausim rīcības plānā.

Mākslas centram ir mārketinga plāns, ar kuru nepieciešamības gadījumā tiks iepazīstināta arī ministre Jaunzeme-Grende, lai muūsu sadarbība būtu veiksmīga”, paziņoja 1.vicemērs.

Atgādināsim, ka M.Rotko mākslas centrs tika atklāts šī gada 24.aprīlī, un atklāšanas ceremonijā piedalījās vairāki augsti stāvošie viesi. Saskaņā ar izstrādāto plānu, gada laikā tam jāpiesaista ne mazāk par 90 000 apmeklētāju.


Написать комментарий