Divas Daugavpils pilsētas skolas saņēma balvas par darbu ar talantīgiem bērniem

foto: skolureitings.lv
foto: skolureitings.lv

Otrdien, 9.jūlijā, Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) tika pasniegta ceļojošā balva „Lielā Pūce” un „Mazā Pūce”. Šīs ceļojošās balvas vairāk nekā 20 gadus valsts skolām tiek pasniegtas ar Ata Kronvalda fonda atbalstu.

Otro gadu pēc kārtas mazo skolu kategorijā pirmo vietu ieņem un saņem „Lielo Pūci” Daugavpils Saskaņas pamatskola. Godpilno otro vietu lielo skolu kategorijā un „Mazo Pūci” trīs gadus pēc kārtas saņem Krievu vidusskola-licejs.

2012./2013. mācību gada novērtējums veidots, iekļaujot mācību priekšmetu valsts un atklāto olimpiāžu, Zinātnisko darbu konferences, kā arī 2012.gada starptautisko olimpiāžu rezultātus. Latvijas skolu novērtējumā šajā mācību gadā iekļuvušas (atzinību talantu izvērtēšanas pasākumos guvušas) 111 lielās un 129 mazās skolas.

Jāatzīmē, ka lielo skolu kategorijā tiek izvērtētas vispārizglītojošās mācību iestādes, kuru vecākajās klasēs mācās ne mazāk kā simts cilvēki. Savukārt par mazajām skolām tiek uzskatītas skolas, kuru 10.-12.klasēs mācās mazāk par 100 bērniem.

Līdz ar Daugavpils skolām balvas ieguva arī Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Rīgas Zolitūdes ģimnāzija, Āgenskalna Valsts ģimnāzija un Valmieras Valsts ģimnāzija, Rīgas 89.vidusskola, Rīgas Herdera vidusskola, Rudzātu pamatskola un Balvu pamatskola.

Apsveicam uzvarētājus un novēlam pedagogiem un skolēniem turpmākos panākumus un veiksmīgu radošo darbību arī jaunajā mācību gadā!

Pilns 2012./2013. mācību gada labāko Latvijas skolu saraksts pieejams šeit (http://www.skolureitings.lv/).


Написать комментарий