“Laima” sveiks iedzīvotājus Šokolādes dienā

foto: laima.lv
foto: laima.lv

Rīt, 11.07.plkst 11.00 no Laimas pulksteņa Rīgas ielās dosies īpaša kariete ar Šokolādes dienas sveicieniem, lai leģendārā šokolādes ražotāja Laima vārdā sveiktu rīdzeniekus un Rīgas viesus Vispasaules Šokolādes dienā.

Greznota kariete no 11:00 - 16:00 braukās pa Rīgas ielām un ik pa laikam piestās, lai karietes pavadones varētu izkāpt un ar īsu uzrunu sveikt garāmgājējus. Laima sagatavojusi arī īpašu Šokolādes dienai veltītu cienastu - šokolādes konfektes Trifeles, kas izsenis ir viens no iedzīvotāju iecienītākajiem Laimas klasiskā sortimenta produktiem. Trifeles izvēlētas, jo to forma visvairāk līdzinās kakao pupiņas formai. Laima ir lielākais un atpazīstamākais šokolādes un saldumu ražotājs Baltijā, kurā šokolādi ražo no kakao pupām, neizmantojot iepirktus pusfabrikātus. Šo ražošanas metodi 1870. gadā ieviesa fabrikas dibinātājs Teodors Rigerts un Laima to praktizē arī mūsdienās, tādejādi kļuvusi par unikālu šokolādes ražotāju ne tikai Baltijā, bet arī Austrumeiropā. Laimas šokolāde tiek eksportēta uz 30 pasaules valstīm.

Savukārt topošā lielākā šokolādes muzeja Baltijā, kas atvērsies rudenī, Laima šokolādes muzeja darbinieces Vispasaules Šokolādes dienā dosies tuvāk iepazīties un sveikt Šokolādes dienā savus tuvākos kaimiņus - Miera ielas uzņēmumus Rīgā.

Interesanti fakti:

Vispasaules šokolādes dienu svin 11.jūlijā. To 1995. gadā iedibināja franči un nu šie saldie svētki ieguvuši popularitāti teju visā pasaulē. Svētku laikā cilvēkiem tiek popularizētas visdažādākās šokolādes labās īpašības, jo sliktās tai vienkārši nepiemīt.

ASV Šokolādes dienu atzīmē 28.oktobrī, bet Indijā to parasts atzīmēt 9.februārī.

Seni izpētes avoti liecina, ka šokolāde cēlusies no Centrālās un Dienvidamerikas. Indiāņi izsenis izmantojuši samaltas un apceptas kakao koka augļu sēklas dzērienu pagatavošanai. Vārds "šokolāde" cēlies no acteku vārda "čokolatl" (rūgtais ūdens), ar ko acteki apzīmēja kakao dzērienu. Senie maiji kakao dzērienu sauca arī ar "dievu dzērienu".


Написать комментарий