Lembergs: eiro atbalstītāji ir iestrēguši Latvijas mežos, lasot gailenes

foto: Ventas Balss
foto: Ventas Balss

«Latvija kā viena no pasaules lielākajām lielvalstīm, kurai nav kur likt naudu, nu ieguvusi pienākumu glābt dzīrotājus no eirozonas,» intervijā Ventas Balsij pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs, komentējot Latvijas pievienošanos eiro blokam.

tbildot uz jautājumu par to, kā A. Lembergs vērtē eiro atbalstītājus, kas asi izteikušies par eiro pretiniekiem, viņš norādīja, ka tie cilvēki ir izolēti no informācijas un nelasa ekonomisko literatūru. «Es domāju, ka viņi ir iestrēguši Latvijas mežos, lasot gailenes, un ir vienīgie pasaulē, kas nezina, ka eirozonas ekonomika iet uz leju, nevis uz augšu,» pauda Ventspils mērs.

Eiro atbalstītāji izteikušies, ka eiroskeptiķi ir politiski pretinieki un viņiem nekas cits neatliek, kā kritizēt eiro ieviešanu, vai arī viņi nesaprot «neko no tā, kas notiek Eiropā», pauda Ventas Balss.

Db.lv jau ziņoja, ka otrdien Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padome (ECOFIN) pieņēmusi gala lēmums par eiro ieviešanu Latvijā, tādējādi Latvija nākamgad būs 18. eirozonas valsts. Padome arī fiksējusi esošo lata-eiro kursu: 1 eiro = 0,702804 lati.

Iepriekš Swedbank ekonomiste Lija Strašuna pauda, ka Latvijas ekonomikas izaugsme nākamgad atkal paātrināsies, pietuvojoties 5% atzīmei. To varētu veicināt ne tikai augošs ārējais pieprasījums, uzlabojoties ekonomiskai situācijai pasaulē, bet arī noskaņojuma uzlabošanās Latvijā, tai skaitā arī eiro ieviešanas dēļ.

Latvijai ir svarīgi pievienoties eirozonai vairāku apstākļu dēļ, piemēram, tādēļ, ka Latvijā regulāri notiek banku krīzes, un eirozona spēj nodzēst šādu banku «ugunsgrēku», intervijā norāda Eiropas Parlamenta deputāts, bijušais premjers Ivars Godmanis.

Neilgi pēc paziņojuma par eiro ieviešanu viena no lielākajām starptautiskajām reitingu aģentūrām Fitch Ratings pieņēmusi lēmumu paaugstināt Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi, nosakot stabilu reitinga nākotnes prognozi.


Написать комментарий