Alepo nemiernieki izklīdina protestējošus civiliedzīvotājus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Sīrijas bruņotie nemiernieki ar šāvieniem gaisā izklīdinājuši civiliedzīvotājus, kuri ziemeļu pilsētā Alepo protestējuši pret kaujinieku īstenoto blokādi.

Nemiernieku kontrolētās teritorijas iedzīvotāji izrādījuši nepatiku par blokādi, kuras dēļ bez pārtikas un medikamentiem ir palikuši tūkstošiem valdības spēku kontrolē esošie pilsētas rietumu rajoni.

Bruņotie nemiernieki, kas cenšas gāzt Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, jau nedēļām ir bloķējuši visas piegādes, lai vājinātu valdības spēkus, tikmēr iedzīvotāji norāda, ka režīma spēku kontrolēto rajonu iemītnieki tā dēļ cieš badu.

Pārtikas cenas pilsētā ir pieaugušas aptuveni desmit reizes, bet tādus pamatproduktus kā maizi un miltus dabūt kļūst arvien grūtā, stāsta Alepo iedzīvotāji. Pieejami vēl esot tādi produkti kā rīsi un tirgos nopērkami ātri bojājošies dārzeņi.

Lai gan nemiernieki un valdības spēki kontrolē dažādas valsts daļas, civiliedzīvotājiem parasti ļauj šķērsot kontrolpunktus, lai dotos iepirkties un satiktu radiniekus.

Pie nemiernieku kontrolpunkta izkārts uzraksts vēsta, ka pilnībā aizliegts pārnest pār robežu pārtiku, medikamentus, zīdaiņu pārtiku, pienu, dārzeņus, gaļu, maizi.

2011. gada pavasarī Sīrijā sākusies tautas sacelšanās pret valdošo iekārtu pāraugusi bruņotā nemiernieku un prezidenta Bašara al Asada režīma cīņā. Saskaņā ar ANO aplēsēm, konfliktā bojā gājuši ir vismaz 93 000 cilvēku. Vairāk nekā pusotrs miljons ir devušies bēgļu gaitās uz ārvalstīm, vēl aptuveni 4,2 miljoni meklē patvērumu valsts iekšienē.


Написать комментарий