“Tour de France” velobraucienā sportistu aplej ar urīnu

foto: telegraph.co.uk
foto: telegraph.co.uk

„Tour de France” velobrauciena 11. posmā, 33 kilometrus garajā braucienā ar atsevišķu startu augstu rezultātu uzrādījis latviešu riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš finišēja 33.vietā.

Uzvaru svinēja vācietis Tonijs Martins, bet ar ne tām labākajām emocijām šo posmu atcerēsies brits Marks Kavendišs.

Gatis Smukulis pirms šī posma kopvērtējumā ieņēma 108. vietu, tādēļ šodien braucienā ar atsevišķu startu startēja kā 75 (sportisti trasē devās apgrieztā secībā, ņemot vērā vietu kopvērtējumā). Smukulis spēja uzrādīt konkurētspējīgu laiku, finišējot pēc 39 minūtēm un deviņām sekundēm. Pie 22 kilometru atzīmes Gatis ieņēma pat 24. vietu, bet finišā ierindojās 33. pozīcijā (182 riteņbraucēju konkurencē), kas bija labākais rādītājs viņa pārstāvētajā „Katusha” komandā.

Ne pārāk tālu no Smukuļa nebija arī mūsu ziemeļu kaimiņš, igaunis Reins Tāramē, kurš palika 36. vietā. Šis sekmīgais brauciens ļāvis Smukulim arī kopvērtējumā pakāpties par vienu, un nu viņš ieņem 107. pozīciju, līderim zaudējot nedaudz vairāk nekā stundu. "Katusha Team" līderis Hoakins Rodrigess šodien finišēja tikai 56. un kopvērtējumā atkāpās uz 11. pozīciju.

Par 11. posma uzvarētāju kļuva vācietis Tonijs Martins, kurš ir arī divkārtējs pasaules čempions šajā riteņbraukšanas disciplīnā un 2012. gada Olimpisko spēļu vicečempions. Martins savus titulus šodien attaisnoja par visiem 100 procentiem, jo vienīgais, kurš spēja ar viņu pacīkstēties, bija kopvērtējuma līderis Kristofers Frūms. Frūms, kurš startēja kā pēdējais, bija nedaudz ātrāks pirmajos divos starpposmos, taču finišā tomēr piekāpās par 12 sekundēm. Tas gan Frūmam netraucēja saglabāt dzelteno krekliņu un vēl vairāk nostiprināt savu pārsvaru. Visi pārējie riteņbraucēji no Martina atpalika vismaz par minūti (!), bet Gatis Smukulis līderim piekāpās divas minūtes un 40 sekundes.


Написать комментарий