VID: aplokšņu algu saņēmēji vecumdienās būs trūcīgi 1

foto: krd.ru
foto: krd.ru

Aplokšņu algu saņēmējiem jāsaprot, ka vecumdienās viņi nevarēs neko atļauties, jo nebūs maksātas sociālās iemaksas, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" ceturtdien brīdināja par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju ieceltā Ināra Pētersone.

To, cik daudzi Latvijas iedzīvotāji saņem algas aploksnes, precīzi pateikt nevar, taču, raugoties no tām deklarācijām, kuras iesniedz VID, tad līdz 200 latiem bruto algas ir apmēram 40%. Pētersone uzsvēra - tas vēl nenozīmē, ka visi šie cilvēki saņem algas aploksnē, tur var ietilpt arī mazkvalificētie darbi, nepilnās slodzes, lauku darbi, sezonas darbi, taču 20 līdz 25% no tiem tomēr varētu būt aplokšņu algu saņēmēji.

Pēdējā gada laikā VID novērojis pozitīvu tendenci – pieaug to algu īpatsvars, kas ir virs 500 latiem bruto. Tas liecina, ka tie, kuri ir bijuši "pelēkajā zonā", lēnām cenšas no tās iziet, raidījumā atzina Pētersone.

Pētersone uzskata, ka aplokšņu algu maksāšana nāk vēl no Padomju laikiem. Taču ir jāsaprot, ka ir ne tikai aploksnes devējs, bet arī tās ņēmējs. "Ja cilvēks, kurš saņem šo aploksni, neizprot, ka sociālās garantijas viņam nebūs vai būs tik minimālas, ka viņš arī vecumdienās neko nevarēs atļauties, tad tā ir viņa problēma," skarba ir Pētersone.

VID arī turpmāk plāno cīnīties ar "pelēkajā zonā" strādājošajiem. Pētersone cer arī mainīt VID darbinieku attieksmi pret klientiem, kas nereti mēdzot nekorekta.

Jau vēstīts, ka finanšu ministrs Andris Vilks nolēmis Pētersoni virzīt VID ģenerāldirektores amatam.

Jauna VID vadība jāizraugās, jo līdzšinējā iestādes ģenerāldirektore Nelija Jezdakova iesniedza atlūgumu. Viņa turpinās pildīt pienākumus līdz 10.jūlijam.


Написать комментарий

Redziet cienījamā kundze, ir tā ka lai nodzivotu pietiekami ielgi ir vajadzīga normāla dzīve, bez stresa, un sabalacēta pārtika. Pārtikas cenas LV ir 35% dārgākas kā Polijā. Tātad secinam ka kautkas nav šai valstī kārtībā. Tie ir klaji meli ka kāds no šīs valsts aizies pensijā no tiem kam ir 40-50gadu. Vēl priekšā plašā daugava un jābūvē būs 5 tilti. Tas budžets uz ko jūs cerat ir neiespējams. VID nevar saprast kā ar 200ls algu izdzīvo cilvēks ,tai pašā laikā pilnīgi nospļauties ir kā dzīvo pensionārs ar 4-0-120 ls pensiju, KONSEKVENCE ??? Ja cilvēki UK saņem pabalstu 180mārci\nas nedēļā tad ir ok, tas par bezdarbu, ko te rukāta par 300ls visu mēnesi. Viss bizness pārgājis monopolu rokās, LT izpērk Latvijā vienu uzņēmumu pēc otra, viņiem ir nauda un nav dzirdēts ka valsts glābtu kautkādas mistiskas bankas, mistiskus uzņēmumus tērējot 100 miljonu un pat miljardu, tad ko šeit VID var darīt un izdarīt, tautai jau acis nav aizsietas un viseim ir internets. VID ar saviem uzbrukumiem un draudiem cenšas novērst uzmanību no reālās situācijas valstī, kamet FM Vilks nekādi nevar aizturēt naudas 25 miljonu aizplūšanu no LM kases, tikmet VID sola uzbrukt pat sēņu lasītājiem. Ja godīgi, tad labāk no mājas ārā neit, peļņas iespējas minimālas-izdevumi nenormāli. Pa dienu nobrauc degvielā 30ls ka nemana. Ilgi šai valstij vairs nav palicis. Gluži kā treica Zatlers, mums bija sava valsts, sava ekonomika, bankas un tauta, mēs neko no tā nepratām nosargāt...