Latvijas Breivīks un slaktiņa solītāja izrādās ir neveiksmīga māksliniece

foto: facebook.com
foto: facebook.com

Sieviete, kuru policija aizturējusi par draudiem sarīkot Latvijā asinspirti, līdzīgu ASV un Norvēģijā pēdējos gados notikušajām, ir jauna māksliniece.

Pēdējā laikā nav veicies  ar darba atrašanu. Viņas  vārds ir Edīte Šulmane,  31 gadu veca, vientuļa. Tajā pašā dienā, kad policija  paziņoja par aizturēšanu  un kriminālprocesa sākšanu, viņa savā feisbuka profilā izdarīja pagaidām pēdējo ierakstu: «ASSINSPIRTS  TOMĒR NEBŪS» Acīmredzot tas noticis  pa ceļam no īslaicīgās aizturēšanas izolatora uz vietu, kur tiek izdarītas psihiatriskās ekspertīzes. Šis bija vienīgais brīdis, kad viņa  varēja piekļūt savām mantām un telefonam. Viņai bija iespēja izdzēst arī savus  iepriekšējos ierakstus – tie  ir patiešām briesmīgi naidpilni teksti, kuros tiek solītas masu slepkavības. Taču  viņa neizdzēsa, un tas liek  domāt, ka sirdsapziņas pārmetumi šo sievieti nemoka  arī pēc nonākšanas tiesībsargājošo institūciju uzmanības lokā.

Tagad acīmredzot psihiatriem jānoskaidro, vai Edīte Šulmane patiesi domājusi to, ko rakstījusi, un vai viņa savus draudus arī būtu mēģinājusi  realizēt. Viņas tekstos citastarp parādās arī ieraksts  par ieroču nēsāšanas atļauju. Domājusi par tādas iegūšanu, lai varētu sākt slepkavot, bet alternatīva būtu  cilvēku sabraukšana ar mašīnu.

«Manas mīļākās krāsas ir: melns, balts un sarkans. Sarkanais ir DAUDZ  ASSINIS!» – tā viņa raksta  par sevi profila informācijā. Šai agresīvajai personai  ir arī otra puse, it kā otra  seja, un tā kopā ar  CV aplūkojama mājaslapā  http:// editesulmane.webs.com/ .  «Esi nonācis jaunas latviešu mākslinieces mājaslapā.  Māksliniece vēlas savu dzīvi saistīt ar sev tuvu radošo  darbību. Viņa grib, lai  darbs sagādā prieku un nes  lielus augļus. Viņa grib  veikt pasūtījumus. Iegūt  jaunu darba pieredzi. Sadarboties ar cilvēkiem.»  Jaunā māksliniece te piedāvā savus pakalpojumus  T kreklu apgleznošanā, dizaina darbus, poligrāfiju,  pārdod dažādas bildes.

Viņa mācījusies Rīgas Amatniecības vidusskolā, studējusi Latvijas Universitātē,  tad pārgājusi uz Latvijas  Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļu. Ieguva bakalaura grādu, bet pērn arī  maģistra diplomu.


Написать комментарий