Hokejista Kristiāna Pelša tēvs: Nelaimē vainojams alkohols

foto: citariga.lv
foto: citariga.lv

Jūnija vidū Daugavā no Akmens tilta noleca un noslīka talantīgais latviešu hokejists Kristiāns Pelšs, kurš tikko bija ieradies Latvijā no Amerikas, kur spēlēja NHL kluba Edmontonas "Oilers" sistēmā. Kā pastāstīja Kristiāna tēvs Einārs Pelšs, viņa dēls liktenīgajā naktī bijis klubā, iedzēris un ielecis izpeldēties Daugavā, raksta "kasjauns.lv".

Einārs Pelšs intervijā žurnālam "Ieva" teicis, ka līdz šim viņa dēls bijis apdomīgs un nekad nav bijis tā, ka viņš sadomātu reibumā iet peldēties. Tomēr hokejista draugi esot stāstījuši, ka, ballītēs iedzerot, Kristiāns mēdzis teikt: "Ejam izpeldēties, paliks vieglāk."

Nav noslēpums, ka lielākā daļa sportistu atpūšoties lieto alkoholu, un arī Kristiāns Pelšs nebija izņēmums, stāsta viņa tēvs. Itin kā nojauzdams nelaimi, tētis pirms dēla ierašanās Latvijā pat esot īpaši piekodinājis: "Tu tikai nedzer." Diemžēl šis brīdinājums "nenostrādāja" un puiša pārgalvība beidzās ar traģēdiju.

Kristiāns Latvijā ieradies pēc grūtas sezonas Amerikā, kuru pavadīja nomāktā garastāvoklī. Viņš bija guvis traumu un izslēgšanas spēlēs nepiedalījās. Tomēr dzimtenē viņš ieradies priecīgā noskaņojumā, noilgojies pēc mājām. Pirmās dienas vakarā pēc ierašanās Latvijā viņš ar draugiem devies pasēdēt kādā Rīgas klubā, nākamajā dienā bija nolēmis tikties ar draudzeni, bet pēc tam doties pie vecākiem uz Preiļiem.

Tēvs saka, ka nezina, kas liktenīgajā naktī bija padomā dēlam. Puisis pie upes esot bijis viens, atstājis drēbes un ielēcis Daugavā no Akmens tilta zemākās vietas – 20 metrus no krasta. Šajā vietā upē varēja būt vecie tilta balsti, tur ir arī atvari, kam varēja būt izšķirīga nozīme puiša nāvē. Kristiāns Daugavā ielēcis vietā, kur pat ūdenslīdēji vairās nirt.

"Tu vari daudz ieguldīt bērnā, likt uz viņu cerības, bet tie ir mūsu, zemes cilvēku, mazie sapnīši, kas var aprauties jebkurā brīdī. Nelaimē vainojams alkohols. Apreibis cilvēks nesaprot, ko dara, ne no kā nebīstas. Viņš kļūst neadekvāts," atklāti stāsta hokejista tēvs.

Kā ziņoja portāls Mixnews.lv, jūnija vidū bez vēsts pazudis 1992.gadā dzimušais latviešu hokeja uzbrucējs Kristiāns Pelšs. Vēlāk policija atrada līķi Daugavā un pēc kāda laika apstiprināja, ka bojāgājušais ir hokejists Kristiāns Pelšs. To policijai apliecinājuši arī viņa tuvinieki pēc līķa apskates.

Divdesmit gadu vecais Kristiāns Pelšs tika uzskatīts par vienu no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem hokejistiem, kuru 2010. gada Nacionālās hokeja līgas draftā ar 181. numuru izvēlējās Edmontonas "Oilers". Pagājušo sezonu kreisās malas uzbrucējs aizvadīja spēcīgajā Amerikas hokeja līgas klubā Oklahomasitijas "Barons" sastāvā. Latvijas pieaugušo izlases sastāvā Kristiāns Pelšs debitēja 18 gadu vecumā 2011. gada 8. aprīlī spēlē pret Somijas izlasi.


Написать комментарий